◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro09.05.2024

Drum lin spre eternul veșniciei, Oana!

Ce este viața? Sigur, răspunsul științific la această întrebare îl găsim în dicționare și enciclopedii, dar dincolo de litera scrisă, viața, existența noastră pe acest tărâm, rămâne un mister pentru că este, în a mea opinie, o umbră trecătoare într-o noapte cu clar de lună.

Marți, înspre asfințitul zilei, o știre m-a cutremurat: „Oana Maria Cenan-Glăvan a murit”. Nu o știam bolnavă. La comemorarea de un an al celui care a fost Doru Dinu Glăvan, jurnalist și președintele Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, ne-am întâlnit la Timișoara. Era bine, comunicativă, vioaie și dornică să deschidă porțile mari ale unei rodnice colaborări.

Anul acesta, pe 28 octombrie, la comemorarea celui care a ridicat UZPR-ul la statutul de instituție de creație și utilitate publică, Oana lipsea, familia fiind reprezentată de cele două fiice ale sale. Nu am întrebat din politețe ce-i cu Oana. Mi-am zis, în sinea mea, că, sigur, este plecată din țară. Dar, Oana, prietena noastră, era suferindă pe pat de spital, pregătindu-se pentru marea călătorie de dincolo de linia orizontului și spre care a plecat în dimineața zilei de marți, 7 octombrie 2023.

Astăzi, suntem mai săraci cu un prieten. Un bun prieten! Cu un jurnalist cu o bogată experiență în presa radio de circa 18 ani, cu un manager care a slujit administrativ Căminul pentru persoane vârstnice și Centrul „Sfânta Maria”, ambele din Reșița, și, deopotrivă, cu un om politic și consilier județean cu o neclintită verticalitate. Dar, înainte de toate, comunitatea presei românești a pierdut excepționalul președinte al Filialei UZPR „Ștefan Naciu” din Caraș-Severin.

Drum bun, Oana, spre iubitul tău tată!

Drum bun, Oana, spre eternul infinit!

Fie ca Viața de Apoi să-ți fie o oază de lumină și verdeață, iar amintirea o făclie veșnic aprinsă!

 

Conf. univ., CS II, dr. Ioan David

Președintele Filialei „Valeriu Braniște” – Timiș a UZPR

Un comentariu pentru “Drum lin spre eternul veșniciei, Oana!

  1. Drum bun spre o lume mai bună. Dumnezeu să o ierte și să o așeze de-a dreapta sa!
    Stan Brebenel,
    Filiala „Pamfil Șeicaru” Buzău a UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *