◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro

„Întâlnirile de luni”, sub semnul Mărțișorului

Motto: În grădina Domnului/ Femeia este ca o floare rară/ E ca liniștea dintre șoapte/ Ce blând ne împresoară! Ca o lumină risipită pe zare/
Și printre coperți de carte/ Un infinit parfum de primăvară! Ce-l respirăm și zi și noapte/ Și-n somn, suavă mângâiere/ Și-un vis frumos în așteptare! (D.B.)

 

Într-o atmosferă de sărbătoare primăvăratică și o prezență numeroasă, din care nu au lipsit eternul feminin și iubitori de poezie, muzică și Eminescu, în organizarea Filialei UZPR ,,Valeriu Braniște” Timiș, în Sala festivă din Complexul Cultural ,,Bastion”, pusă la dispoziție cu mare generozitate de Consiliul Județean Timiș, s-a desfășurat Simpozionul ,,Femei, parfum de primăvară”. Ca un gest de prețuire, colegii ziariști au oferit flori și felicitări doamnelor și domnișoarelor prezente la acestă inedită întâlnire de suflet și iubire.

În continuare, doamna Sylvia C. Hârceagă a prezentat o succintă trecere în revistă a istoriei și tradiției mărțișorului de-alungul timpului, care a fost receptată cu aplauze frenetice.

În partea a doua, domnul Grigore Mâinea, în calitate de moderator și coordonator, a prezentat Antologia ,,Eminescu, un vis în așteptare”, care cuprinde lucrări ale premianților și oamenilor de cultură participanți ori implicați la succesul deosebit al Proiectului Internațional de Creație ,,Eminescu, un vis în așteptare”, atât în țară cât și în Diaspora, ediția a I-a 2021 – 2022, organizat de Asociația Cultural Umanitară ,,Luceafărul de Vest” Timișoara, în parteneriat cu UZPR.

Au fost recitate poezii dedicate femeii, iar domnul Marius Mihalca ne-a încântat cu un minirecital de piese muzicale clasice, pline de nostalgie dar și de… parfum de primăvară!

A fost o adevărată zi de sărbătoare, prilej de a ne bucura împreună, de a socializa în compania unei cafele ori a unui autograf pe o carte, care va rămâne o amintire frumoasă în viața celor prezenți, și nu numai, din Timișoara, Arad, Lugoj, Drobeta Turnu Severin, Uzdin, Vârșeț ori din Oravița, Grebenaț, județul Caraș Severin.

 

Dumitru Buțoi / UZPR Timiș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *