◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro09.05.2024

Viața ca pildă ce ne cheamă pe calea virtuților. Parastas pentru Doru Dinu Glăvan

Ne aflăm în postul Sfintelor Paști.

Ziua Învierii Domnului Iisus Hristos este pentru noi toți un far luminos și puternic așezat la hotarul dintre cele două vieți.

Capătul vieții pământești se revarsă în marea veșniciei.

La lumina acestui far înțelegem întregul rost al vieții creștine.

Pe acest fond, la Biserica Ortodoxă din frumoasa așezare hunedoreană Cinciș-Cerna s-a încetățenit un străvechi ritual religios și anume slujirea în zilele de sâmbăta din Postul Sfintelor Paști a unui parastas pentru cei plecați în lumea veșniciei. Lumânările aprinse sunt parcă izvor de lumină și căldură, simbol al vieții veșnice. Cinstirea celor răposați reflectă un act de pietate, un suport moral pentru viața noastră.

Prezenți și noi la un asemenea moment, am consemnat cum în rugăciunea smerită și pornită din inimă a părintelui paroh APIETROAIE Cosmin Gabriel, printre alții, a rostit numele regretatului Doru Dinu GLĂVAN, plecat prea devreme în Împărăția Cerului și unde este răsplătit după vredniciile sale.

Am înțeles că viața și faptele lui nu trebuie să rămână un simplu prilej de amintire, ci o pildă vie și veșnic implementată în sufletele celor care l-au cunoscut ca un om plin de putere, vioi, activ, plin de zel și credință, dovedite prin fapte.

Viața lui a fost o pildă vie ce ne cheamă parcă pe calea virtuților.

S-a străduit mereu să-și curețe ogorul sufletului de prihana strivitoare a păcatului, în dorința încolțirii, rodirii și dăltuirii în inimă a virtuților creștine.

De reținut sunt spusele jurnalistului Cornel POENAR, directorul ziarului „Accent Media”, membru UZPR, cu ocazia acestui eveniment creștin religios. „Cei care-l cunoaștem și am colaborat cu Doru Dinu GLĂVAN, îl avem mereu în rugăciunea sufletului nostru.

A știut să pună accent pe vizibilitatea și importanța Uniunii Ziariștilor Profesioniști ca entitate de utilitate publică, ca de altfel pe viitorul jurnalismului profesionist.

A fost omul ce a căutat mereu echilibrul moral, pârghia de siguranță sufletească, o rază de lumină și o pace de durată, remarcându-se prin curaj, vrednicie și bunătate, trăind corect și curat între semeni.

Pe fondul credinței și al iubirii a arătat gândul, apropierea și dorul de-a rămâne lângă Dumnezeu, într-o viață de muncă și rugăciune.

A plecat dintre noi lăsându-ne exemplul unei vieți închinate jurnalismului și credinței noastre strămoșești.

Dumnezeu să-l odihnească căci a avut în adâncul inimii sădite semințele faptelor bune”.

Ioan Vlad, Georgeta-Ileana Cizmaș / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *