◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.05.2024

Statele europene, fruntașe la… indiferența față de tineri

Potrivit Indexului Progresului Tineretului, prezentat de Forumul European al Tineretului, nu s-au înregistrat progrese în domeniile bunăstării, accesului la drepturi și calității vieții pentru tineri din 2018 încoace în Europa.

Tinerii se confruntă cu multe provocări atunci când trec de la copilărie la maturitate, a declarat președintele Forumului European pentru Tineret, María Rodríguez Alcázar, la Bruxelles: „Sunt alte bariere, alte provocări cu care ne confruntăm doar din cauza vremurilor pe care le traversăm. De exemplu, pandemia pe care tocmai am trăit-o, dar și criza climatică și amenințările la adresa democrației noastre, a spațiului civic, revoluția digitală”.

Youth Progress Index este o analiză cuprinzătoare, țară cu țară, a calității vieții tinerilor din întreaga lume, cu scopul de a aborda „nevoile stringente ale tinerilor, să elimine barierele din calea bunăstării lor și să ofere resursele necesare pentru a forma o societate mai echitabilă”. Se fac comparații între țări cu performanțe economice similare și Produsul Intern Brut (PIB) pe cap de locuitor, ținând cont de specificul politic al fiecăreia, pentru a oferi rezultate semnificative. Noile date arată că Europa s-a îmbunătățit foarte puțin în domeniul dezvoltării tinerilor din 2011, situația fiind practic neschimbată din 2018.

Regatul Unit, alături de Franța, Noua Zeelandă, Australia și Sudanul de Sud se numără printre țările care nu au făcut niciun progres în ultimul deceniu, în timp ce întregul continent european este pe locul doi mondial din perspective rezultatelor slabe la acest capitol, notyează euractiv.com.

Întrucât cea mai mare parte a competențelor în domeniul afacerilor sociale și al educației se află sub legislația națională, în ciuda organizării de către UE a evenimentelor, dialogului și diferitelor inițiative pentru tineri, există doar o mică marjă de acțiune pentru o legislație concretă care vizează tinerii Europei. (redacția UZPR)

Foto: Nino Souza Nino/Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *