◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro15.05.2024

Argeș. Hora Unirii în vatra satului

Hora Unirii în vatra satului și povești cusute cu fir tricolor, în direct la Radio România Antena Satelor.  Sub acest generic vor decurge, pe 24 ianuarie, manifestările care vor avea loc în comuna argeșeană Hârsești, de pe Valea râului Cotmeana.

În miez de zi de sărbatoare, copiii și tinerii satului vor învârti Hora Unirii la Căminul Cultural din localitate.

Totodată, în cadrul activităților organizate de către Căminul Cultural Hârsești, copiii vor participa la un atelier de meșteșuguri, unde,  vor coase si țese, în fir de tricolor, dar și pe firul poveștii Micii Unirii, depănate împreună cu directoarea Loredana Costache, cu meșterița Liliana Roibu, dar și alături de preotul paroh Ionuț Linte.

Vor fi câteva ceasuri de tradiție, credință și cultură la un loc, pe fondul acordurilor muzical-instrumentale,  micuții din sat vor cânta vocal, dar și la instrumente, melodii despre neam și țară, dar și din vatra satului.

De asemenea, la Monumentul Eroilor din Hârsești va fi depusă o jerbă în semn de recunoștință pentru cei care au făurit Unirea, moșii și strămoșii din localitarea Hârsești. Ziua Unirii se va încheia cu o masă tradițională de pe care nu vor lipsi bucate preparate pe loc de săteni. Fiind zi de miercuri, acestea vor fi numai de post: fasole bătută, cu murături, gogoși-minciunele, plăcinte cu mere și cu dovleac, scovergi, pâine de casă, floricele.

Cum de pe masa țăranului n-a lipsit mămăliga, nici de data aceasta nu va lipsi. Sigur că vor mai fi și alte momente surpriză.

 

 Constantin Pașol / UZPR

jurnalist Radio România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *