◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro23.05.2024

Îmbătrânirea populației italiene a ajuns la stadiul
de criză națională

Sistemele de asistență sociale din Italia se luptă deja să facă față îmbătrânirii populației și nu există un consens cu privire la potențialele soluții. Italia are de mult una dintre cele mai scăzute rate ale natalității din UE, iar țara îmbătrânește într-un ritm mult mai rapid decât alte state membre, iar situația pare să se înrăutățească, potrivit Euronews.

Potrivit statisticilor guvernamentale, numărul mediu de copii per femeie italiană a scăzut de la 1,24 în 2022 la 1,2 în 2023. Experții spun că, dacă criza populației din țară continuă, populația Italiei, de 59 de milioane de persoane, ar putea scădea cu aproape 1 milion până în 2030.

Efectele crizei se fac deja simțite, îmbătrânirea populației cauzând probleme sistemelor de sănătate și de pensii din Italia.

Problemele legate de modul în care este gestionată criza în prezent au fost expuse recent la o conferință organizată la Roma. Gigi De Palo, șeful Fundației pentru Rata Natalității, a insistat că această criză ar trebui tratată ca apolitică, subliniind că afectează oameni din multe categorii demografice diferite: „Este o problemă care privește pe toată lumea și întregul spectru politic, dar și pe toate categoriile sociale, de la imigranți la vârstnici”, a spus el.

Directorul general al Institutului Național de Statistică din Italia, Sabrina Prati, a declarat că criza este „persistentă de mulți ani”.

Numai în 2023, guvernul a alocat aproximativ 1 miliard de euro pentru măsuri menite să ajute femeile să facă față maternității și muncii. Dar Ardiano Bordingnon, președintele Forumului Național al Familiilor, consideră că acest lucru nu este suficient și că este necesară o intervenție a UE. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Un comentariu pentru “Îmbătrânirea populației italiene a ajuns la stadiul
de criză națională

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *