◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro23.05.2024

Cercetare. Mamele cu copii
de vârstă școlară le alocă timp echivalent unui job

Potrivit unui sondaj efectuat pe 2.000 de mame care cresc copii de vârstă școlară (cu vârste cuprinse între 5 și 18 ani), acestea petrec aproape 100 de ore pe săptămână cu sarcini de părinte. Cercetarea, comandată de Campbell’s Well Yes! Sipping Supps, a descoperit nu mai puțin de 15 sarcini pe care le îndeplinește o mamă, de la bucătar la consilier financiar. Mai mult de jumătate dintre persoanele chestionate au declarat că și-au sacrificat somnul pentru copiii lor, în timp ce 47% renunță în mod regulat la întâlniri, hobby-uri și timpul petrecut cu prietenii.

De asemenea, aproximativ 3 din 5 respondente afirmă că mănâncă adesea pe fugă.

„Este incredibil cu câte locuri de muncă jonglează mamele în viața lor de zi cu zi”, spune Diego Palmieri, director de marketing la Campbell Soup Company.

În timp ce mamele tind să-și ignore propriile nevoi, sondajul a constatat că în schimb se asigură că cei mici mănâncă alimente sănătoase. Concret, într-o zi obișnuită, mamele spun că petrec 46 de minute pregătind mesele pentru copiii lor, 44 de minute spălând rufele și 29 de minute creând lucrări de artă și desene cu copiii. De asemenea, petrec timp ca șoferi, tutori și terapeuți, în nenumărate cazuri acumulând mult mai multe ore decât un loc de muncă cu normă întreagă.

Cercetătorii au descoperit că un astfel de loc de muncă ar plăti un salariu de șase cifre: 100.460 de dolari pe an dacă mamele ar fi plătite pentru munca lor ca părinți. Și asta pe lângă faptul că 70% dintre mamele chestionate lucrează cu normă întreagă sau cu jumătate de normă.

Practic, sondajul a constatat că rămâne mai puțin de o oră pe zi de „timp propriu”. Majoritatea mamelor „fură” acest răstimp trezindu-se mai devreme sau zăbovind mai târziu. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Un comentariu pentru “Cercetare. Mamele cu copii
de vârstă școlară le alocă timp echivalent unui job

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *