◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro22.05.2024

Claudia Motea, laureată
la Gala „Top Child & Young Performance” 2024

Sâmbătă 11 mai a.c. la ICBH Colentina, a avut loc Gala „Top Child & Young Performance” 2024, Premiile industriei creative, educaționale și inspiraționale. Într-o sală arhiplină, oameni de presă, persoane publice, talente, artiști, proiecte dedicate copiilor și tinerilor au fost recompensate pentru munca lor. Astfel, performanța a fost recunoscută pentru 44 de categorii câștigătoare, 43 de premii speciale și 22 de premii digitale. La final, actrița Claudia Motea care a fost premiată pentru activitatea ei artistică și didactică.

 

– Ce sentiment vă încearcă cel mai mult în acest moment la primirea premiului?

– Da, există emoție și bucurie în fiecare dintre noi, iar azi, la această gala, văzând atâția copii și tineret, cred că sărbătorim, în primul rând, Copilăria. Ce frumos spunea Lucian Blaga despre copilărie că este „inima tuturor vârstelor!”

 – Vă aduceți aminte de prima implicare a dumneavoastră în proiecte pentru copii?

– Prima mea activitate cu copiii a început practic în Canada unde am locuit aproapre doisprezece ani și am lucrat în Sistemul Montessori, având o colaborare frumoasă cu una dintre cele mai prestigioase instituții London Children Connection. Tot acolo am susținut ateliere de creație, workshopuri de actorie și dezvoltare personală pentru copii și adulți.

– Îmi-aduc aminte că ați avut un proiect teatral în România în care interpretați o adolescentă și am avut bucuria să vă văd în acest one woman show pe scena Teatrului Național în urmă cu câțiva ani. Știu că ați jucat-o în fața a multor oameni.

– La întoarcerea în țară, am primit un dar artistic, rolul Lindei din piesa binecunoscutului dramaturg contemporan Mircea M. Ionescu,„Pușlamaua de la etajul 13”, pe care am jucat-o pe scena multor teatre din țară și în străinătate, culminând cu o reprezentație de marcă la Teatrul Atlantico din Roma în fața a peste 5000 de români. Totodată această piesă care este ca un manifest al libertății tineretului a fost jucată în cadrul unei campanii antidrog „Be Cool, Not a Fool!” organizată de Centrul Cultural „Mihai Eminescu” în parteneriat cu Primăria Sectorului 2 în fața a peste 60.000 de liceeni.

– Ați jurizat festivaluri de teatru atât în țară, cât și în Europa…

– În ultimii ani am fost președinta Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii ”Jean Constantin” și am jurizat mai multe festivaluri în Sibiu, Moldova, Bucovina.

– Vorbiți-ne puțin despre emisiunea dumneavoastră de teatru tv „A fost odată”, de pe postul național.

– Da, am fost amfitrioana unei emisiuni de teatru tv pentru copii pe postul național, în care jucam împreună cu actorul Ionuț Antonie, de la Teatrul „Ion Creangă”, și câțiva copii foarte talentați de la Școala Micile Vedete. Într-adevăr, a fost o experiență de neuitat, trăită intens prin foarte multe roluri în platoul de filmare al Televiziunii Române.

– Conduceți și Trupa Teatrul NostruM – UZPR, cu care realizați multe evenimente cultural-artistice. Cum faceți această tranzație între copii și adulți?

– Iubesc mult ceea ce fac și, mai ales, iubesc mult oamenii și încerc să mă exprim cât pot demult în toate domeniile artei, fie în domeniul teatrului, fie în domeniul scrisului. Acest lucru l-am învățat cel mai bine când am emigrat în Canada și a trebuit să renasc într-o formă demnă și utilă de a merge frumos în viață. Implicarea mea cu Teatrul NostruM aduce un prinos de recunoștință și UZPR, acestei instituții pe care o consider o emblemă națională.

– Câte cărți ați scris și publicat până acum? V-ați gândit să scrieți o carte și pentru copii?

– Am șapte cărți publicate deja. Colaborez frumos cu Editura Creator/ Libris și sunt onorată că sunt reprezentanta Editurii la evenimentele de lansare carte București. Am scris și dramatizări pentru copii, dar nu le-am publicat încă. Au fost puse în scenă la diferite workshopuri sau evenimente artistice.

– După multe impresionante premii și trofee primite de-a lungul carierei dumneavoastră, ce reprezintă acest premiu de azi?

– Azi, aici, sunt bucuroasă și onorată de acest premiu ce vorbește din nou despre activitatea mea și consider că rodul activității mele, în ziua de azi, aparține și minunaților copii de la Clubul Copiilor al Centrului Cultural „Mihai Eminescu”, unde predau actorie la aproapre 200 de copii și unde există și trupa Happy Kids pe care o coordonez cu multă iubire. Sunteți bineveniți oricând în acest Centru unde există o atmosferă caldă și primitoare, iar echipa de profesori este extraordinară! De câte ori am posibilitatea , îmi place să vorbesc despre acești copii și întreaga echipă a Centrului. Arta înseamnă bine și frumos, iar cea mai eficientă educație pentru copil constă în joaca lui cu lucruri frumoase. Trupa Happy Kids va sărbători cu multe surprize Ziua de 1 Iunie la Centru, iar pe data de 6 iunie  și 26 iunie ne vom afla pe scena Sălii Dalles  unde vom participa la două importante concursuri naționale de actorie. Mulțumesc din suflet lui Beatrice Lianda Dinu, sufletul acestui eveniment și tuturor celor prezenți aici pentru acest moment înălțător pe care îl trăim împreună. Un om e ca o floare, cât frumos are în suflet, atât răspândește și în jurul său. (redacția UZPR)

Un comentariu pentru “Claudia Motea, laureată
la Gala „Top Child & Young Performance” 2024

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *