◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro15.05.2024

Asociația Culturală „Iulia Hașdeu”, cu omagiu aniversar eminescian la Biblioteca Metropolitană din București

Miercuri, 17 ianuarie, la ora 11.00, Biblioteca Metropolitană din București a fost gazda de onoare a evenimentului aniversar EMINESCU, CONTEMPORANUL NOSTRU! organizat de Asociația Culturală IULIA HAȘDEU în parteneriat cu Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România. Așa cum sugerează și titlul, protagonistul întregului eveniment a fost marele nostru poet național, care a fost aniversat cu mare iubire de participanți.

În introducere, doamna dr. Crina Bocșan, președinta fondator a Asociației Culturale IULIA HAȘDEU a făcut o scurtă prezentare a evenimentului, menționând data de 15 ianuarie ca Zi de mare sărbătoare a Culturii Naționale, dar și a aniversării a 174 de ani de la nașterea Luceafărului nației noastre. Totodată, domnia sa i-a introdus pe rând pe scriitorul George Terziu, care a lansat cartea Din dor de Eminescu și pe binecunoscuta actriță, regizoare și scriitoare Claudia Motea, invitata de onoare a acestui eveniment, care a susținut un recital eminescian de mare emoție artistică, oferind spectatorilor mărturisiri inedite, mai puțin cunoscute despre viața și opera lui Mihai Eminescu.

Actrița Doina Ghițescu, nelipsită la toate manifestările culturale ale asociației, a rostit câteva poezii din creația poetului, ducându-ne cu gândul la afirmația lui Mircea Eliade: „Recitindu-l pe Eminescu ne reîntoarcem, ca într-un dulce somn, la noi acasă”. Mezzosoprana Lăcrămioara Crihană a dăruit un moment surpriză prin prestația sa lirică vibrantă, Ce te legeni?, iar Ioan Necula, partener de marcă al Filmex Studio, a recitat celebra poezie La Steaua. Notabilă a fost și prezența profesorului Dan Bobe, de la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale.”

În partea a doua a evenimentului, membrii ai Clubului de lectură – Victoria Zăvoianu, Maria Lulescu,Marilena Caraghiaur și George Terziu – inspirați de marele geniu al nostru, au adus un omagiu de suflet, citind din creația lor proprie.

Publicul, din care au făcut parte personalități de marcă ale vieții culturale, s-a bucurat întru totul de această sfântă aniversare eminesciană, simțind ecoul spiritului poetic atât de viu în inimile lor.

Printre toate cuvintele sale pline de duh, Mihai Eminescu spunea că: „Dumnezeu nu e în cer, Dumnezeu nu e pe pământ, Dumnezeu e în inima noastră”, cu siguranță în inima mare a acestui neam de români, care oglindește genialitatea marelui poet, atât de contemporan zilelor noastre. (redacția UZPR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *