◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro15.05.2024

Pachet de legi cuprinzătoare pentru renașterea jurnalismului local din statul american Illinois

Industria de știri locală aflată în dificultate din Illinois va primi compensații de la companiile Big Tech și va beneficia de stimulente fiscale de stat și de un nou program de burse pentru jurnalism, în conformitate cu legislația introdusă recent în Adunarea Generală a statului american. „ O treime din ziarele din Illinois s-au închis de-a lungul anilor. În mod clar, există o criză în jurnalismul local. Acesta este cel mai ambițios pachet de politici de jurnalism local pe care l-am văzut”, a spus Anna Brugmann, director de politici pentru organizația nonprofit Rebuild Local News, despre două proiecte de lege prezentate.

Potrivit localnewsinitiative.northwestern.edu, legea de conservare a jurnalismului ar cere companiilor Big Tech, cum ar fi Google și Facebook, să compenseze organizațiile de știri pentru conținutul pe care îl partajează, îl afișează sau la care se leagă pe platformele lor. Strengthening Community Media Act oferă o gamă largă de stimulente, reduceri fiscale și burse menite să repopuleze redacțiile locale. În proiectul de lege este inclusă și o prevedere care solicită o notificare scrisă de 120 de zile înainte ca o organizație de știri locală să poată fi vândută unei companii din afara statului. (redacția UZPR)

Illinois devine unul dintre cele peste 12 de state care fie au adoptat, fie au în vedere o legislație pentru a ajuta industria locală de știri, arată datele Rebuild Local News. Cel puțin trei orașe și Districtul Columbia au luat, de asemenea, măsuri pentru a ajuta știrile locale. Legislația a fost introdusă și în Congres.

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *