◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro21.05.2024

„Secretele” conducerii eficiente a unei redacții

A fi lider ere calități speciale, mai ales în lumea presei, a informării fără răgaz, în care ritmul amețitor este dublat doar de formidabila (auto)disciplină necesară respectării termenelor. Festivalul Internațional de Jurnalism de la Perugia, din acest an, a fost plin de informații despre „secretele” unui leadership eficient al redacției, provenite de la profesioniști de top.  „Ca lider, trebuie să folosești date și fapte în luarea deciziilor, dar celălalt lucru important este să te bazezi pe instinctele și judecata ta… Permiteți-mi să vă dau un exemplu: când încercăm să facem față unei situații dificile și există un grup de oameni într-o cameră împreună, adesea nu voi spune multe. Și asta nu pentru că nu am o părere, ci pentru că deseori observ ce se întâmplă prin cameră. Mă uit la contactul vizual dintre oameni, mă uit dacă oamenii se angajează sau nu, mă uit dacă cineva din cameră este într-adevăr de acord cu ceva. Și acesta este ceva care mă ajută să iau o decizie mai bună. Este o combinație de fapte și date, absolut, dar este și despre utilizarea abilităților senzoriale pentru a alege unele dintre acele lucruri emoționale care pot fi adesea ratate”, a detaliat Daisy Veerasingham, președinte și CEO The Associated Press, citată de reutersinstitute.politics.ox.ac.uk.

„Ca lider, a trebuit să înțeleg cu adevărat la ce nu eram bun, găsind unde se termină setul meu de abilități și unde vor începe seturile de abilități ale altcuiva. De asemenea, ne-am asigurat că toate angajații noștri au fost conectați la ceea ce publicul nostru are cea mai mare nevoie. Din punct de vedere editorial, asta a însemnat aducerea de oameni care înțeleg și respectă oamenii din orașul Detroit, care trăiesc în comunitate și care doresc să se stabilească în comunitate”, a punctat Candice Fortman, director executiv Outlier Media.

„Mentorship-ul, și mai ales mentoratul structurat, este extrem de important în redacție. Nu este ușor să găsești mentorul potrivit la momentul potrivit pentru lucrurile de care ai nevoie – și atunci când ești un lider, devine și mai complicat – dar pentru jurnaliștii juniori, dacă mentoratul este structurat și investit cu timp și încredere, poate fi foarte util” consideră Rawan Damen, director general „Reporteri arabi pentru jurnalism de investigație” (ARIJ). (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Un comentariu pentru “„Secretele” conducerii eficiente a unei redacții

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *