◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.05.2024

Inegalitățile de gen la locul de muncă încep de la entry level

Lupta cu care se confruntă femeile pentru a obține funcții de conducere în corporații este de obicei pusă pe seama „tavanului de sticlă” – bariera metaforică de gen care le-a blocat ascensiunea la cele mai înalte niveluri. Dar un nou studiu indică faptul că problemele femeilor încep mult mai de jos pe scara profesională.

Concret, potrivit rezultatelor unei cercetări de piață derulate de compania de consultanță McKinsey & Co. și Lean In, femeile la începutul carierei sunt mult mai predispuse să nu reușească să obțină o promovare de nivel de bază comparative cu bărbații. Raportul arată că, în SUA, de pildă, pentru fiecare 100 de angajați de sex masculin promovați la locul de muncă de la stadiu entry level până la funcții de conducere, doar 87 de femei au o ascensiune similară.

Eșecul nu este cauzat de lipsa de ambiție, sondajul printre 27.000 de lucrători constatând că femeile au aceleași obiective pentru a avansa în carieră ca și bărbații. Însă părtinirea joacă un rol, liderii corporativi promovând adesea tinerii angajați în funcție de potențialul lor, tinerele femei fiind judecate mai mult după istoricul lor, un standard mai dur la început de carieră. „Prejudecățile legate de gen sunt mult mai probabil să apară atunci când angajații au un istoric mai scurt”, punctează Rachel Thomas, CEO al Lean In, pentru CBS MoneyWatch.

Studiul a mai constatat că femeile riscă de două ori mai mult decât colegii lor să fie întrerupte sau să audă comentarii despre starea lor emoțională, în foarte multe cazuri bărbații cu care lucrează asumându-și meritul pentru munca lor.

Ponderea femeilor la vârful corporațiilor de peste Ocean este în prezent de 28%. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *