◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro15.05.2024

Lansare de carte la Filiala UZPR Olt, „Pan M. Vizirescu”. „Secvențe cotidiene”, de jurnalista Ștefania Marineanu

În ziua de joi, 6 iulie 2023, începând cu ora 15,30, în sala de festivități a Bibliotecii Județene Olt „Ion Minulescu”, din Slatina, a avut loc o interesantă lansare de carte: „Secvențe cotidiene”.

Autoarea, prof. dr.  Marineanu, membru UZPR Olt „Pan M. Vizirescu”, este un vechi colaborator de presă la mai multe publicații din Slatina, Rm. Vâlcea, Călimănești, Brezoi ș.a. Cartea a fost tipărită la București, la Editura UZP, fieful UZPR.

Un detaliu colateral: Ștefania Marineanu a fost ani de zile vicepreședinte la ALS; cu câteva minute înainte de lansarea cărții, a fost aleasă – democratic și transparent – în cadrul Adunării Generale ca președinte!

De notat că recenzia cărții „Secvențe cotidiene” a fost realizată de scriitorul și publicistul Dumitru Sîrghie, dr. filolog, membru UZPR Dolj.

Autoarea ne-a prezentat cartea, motivele-argumente care au îndemnat-o să scrie acest „compendiu jurnalistic”, care cuprinde articole, interviuri și reportaje ce-i aparțin. De remarcat faptul că la nevoie a fost și fotoreporter de teren. A scris și articole de turism, nu doar cu referire la România și Europa, ci și la alte continente. Are multe fotoreportaje.

În legătură cu această carte au vorbit: prof. Georgeta Giurea, jrn. Florina Dinu, Pr.  Catană-Vâlceleanu, prof. Elena Călin, jrn. Valentin Ciurea, jrn. Andrei Toader; prof. Paulian Buicescu a adus amănunte care au întregit imaginea autoarei: a absolvit – în copilărie – liceul de Filologie din Craiova, unde a câștigat bazele literaturii, care au ajutat-o ca scriitor și jurnalist; acesta a mai spus că totdeauna i-a apreciat articolele, mai ales cele pe teme de turism!

Pe lângă scriitorii membri ALS au participat și membri ai Filialei LSR Olt, „Damian Stănoiu”, precum și membri ai Filialei UZPR Olt: Paulian Buicescu – mandatat de Președintele Filialei (dl. V.V. Pintea), Ana Vasile, Florina Dinu, Margareta-Mariana Saimac (prin online), Maricela-Paraschiva Buicescu, Grigore Călin, Valeru-Ion Ciurea, Valentin Ciurea și bineînțeles autoarea cărții de jurnalism, Ștefania Marineanu. Au mai participat: dl. Geo Pițulescu, redactor la „Ziarul de Olt” și dl. Andrei Toader, de la gazeta „Maxim Puls”.

La final, „gazda”-autoare Ștefania Marineanu a mulțumit colegilor participanți și ne-a invitat să gustăm produse de patiserie și cofetărie, sucuri, apă plată și efervescentă.

 

A consemnat ing.Margareta-Mariana Saimac, UZPR-Olt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *