◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro15.05.2024

Soprana Ana Maria Beșteliu – prezență de excepție la spectacolul caritabil „Pe aripa clipei de iubire”

Vineri, 7 aprilie 2023, în inima capitalei, la AGIR, a avut loc un eveniment cultural-artistic cu totul aparte, având ca scop caritabil strângerea de fonduri pentru o membră de onoare a UZPR, Rodica Subțirelu, un om de înaltă ținută culturală, ce a slujit cu iubire și dăruire arta și cultura românească decenii de-a rândul. Invitata de onoare a acestui eveniment a fost soprana Ana Maria Beșteliu care a venit însoțită de pianista Despina Oproiu.

Prestația sa artistică cu „Ave Maria”, de Bach/ Gound și „Ave Maria”, din opera „Otello”, de Giuseppe Verdi, a fascinat întreaga sală, primind aplauze necontenite după fiecare interpretare muzicală. Trupa Teatrului NostruM,  fondat de Rodica Subțirelu, a fost extrem de onorată de prezența acestei valoroase soprane Ana Maria Beșteliu care, de altfel, a inspirat și a însuflețit și mai mult jocul actorilor din spectacolul care a urmat. În numele artei și al iubirii de oameni, evenimentul a strălucit aducând în inimile celor prezenți bucurie și dorința vie de a fi de folos în acest scop umanitar. 

Cu bucurie vă dăruim câteva repere informative despre activitatea artistică a sopranei Ana Maria Beșteliu. Ea s-a format în cadrul școlii românești de canto, având-o ca profesoară pe maestra Geta Bălan. Ulterior au urmat doi ani de perfecționare în Germania cu maestra Ingrid Haubold și un an de perfecționare în Italia. Pe scena Conservatorului bucureștean a interpretat rolul contesei din opera „Nunta lui Figaro” de Mozart, continuându-și perfecționarea rolurilor mozartiene cu spectacolele „Don Giovanni” și „Cosi fan Tutte” pe scene din Germania și Anglia. A urmat în Anglia, „Recviemul” de Mozart, în rolul sopranei, precum și în Germania, rolul primei soprane din opera modernă „Jakob Lenz” de Wolfgang Rihm. Atât în Anglia, cât și în Germania, a participat la multe spectacole de operă și recitaluri de Lied. În prezent, Ana Maria Beșteliu este profesoară de canto clasic la Școală Populară de Artă a Municipiului București, unde instruiește cu pasiune pe cei aflați sub îndrumarea sa.

 

 

 

Un comentariu pentru “Soprana Ana Maria Beșteliu – prezență de excepție la spectacolul caritabil „Pe aripa clipei de iubire”

  1. Ana Maria Besteliu, o voce calda, puternică ce te poartă pe culmi înalte
    Este bune venita această apariție a sopranei în zilele premergătoare Paștele
    Felicitări Claudia Motea pentru această alegere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *