◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro15.05.2024

Guvernul indian „și-a acordat puterea absolută de a determina ce este conținutul fals”

Guvernul Indiei intenționează să creeze o unitate de stat de verificare a faptelor, cu puterea de a ordona platformelor de social media să elimine conținutul despre activitățile pe care autoritățile le consideră „false sau înșelătoare”.

Într-un amendament la regulile care acoperă mediile digitale și sociale, Ministerul Electronicii și Tehnologiei Informației a anunțat că verificarea faptelor se va aplica informațiilor despre „orice afacere a guvernului central” de pe platformele de social media. Rajeev Chandrasekhar, ministrul IT, a declarat agenției de știri indiene ANI că regulile actualizate „nu reprezintă cenzură” și că platformele de rețele sociale ar putea alege să continue să partajeze conținut care nu face obiectul verificării faptelor, dar ar exista consecințe dacă ar face-o.

Dacă aceste companii nu reușesc să elimine conținutul ofensator, a spus Chandrasekhar, vor pierde protecția juridică automată de care se bucură în prezent împotriva plângerilor privind conținutul terților de pe platformele lor. Acest lucru ar deschide posibilitatea părților vătămate, inclusiv ministerelor, să le trimită în judecată, relatează CNN. „Pericolele dezinformării, impactul informațiilor evident false într-o democrație ca a noastră nu trebuie niciodată subestimate”, a spus Chandrasekhar.

Dar Editors Guild of India, o organizație nonprofit care reprezintă peste 200 de jurnaliști, a declarat că este „profund deranjată” de noile reguli, spunând că acestea au „implicații adverse” pentru libertatea presei în India și atrăgând atenția că nu se menționează în reguli „care va fi mecanismul de guvernare pentru o astfel de unitate de verificare a faptelor, supravegherea judiciară sau dreptul de a face apel”: „De fapt, guvernul și-a acordat puterea absolută de a determina ce este fals sau nu, în ceea ce privește propria sa activitate, și puterea de a elimina”, a adăugat reprezentantul breslei, care a cerut guvernului să retragă modificarea regulilor și să se consulte cu organizațiile media.

În ultimele luni, a crescut îngrijorarea cu privire la poziția din ce în ce mai restrictivă a guvernului indian față de mass-media. (redacția UZPR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *