◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.05.2024

Europarlamentarii cer revocarea accesului lobby-iștilor Amazon în PE

Lobbyiștilor de la gigantul tehnologic american Amazon ar trebui să li se revoce insignele de acces la Parlamentul European „până când conducerea companiei este dispusă să se angajeze într-un dialog autentic cu Parlamentul”, au scris membrii Comisiei pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale (EMPL), într-o scrisoare adresată președintelui Roberta Metsola.

Scrisoarea, citată de Euractiv, enumeră o serie de incidente în care gigantul american al comerțului cu amănuntul online nu a ascultat cererile Comisiei pentru audieri și schimb de opinii. „În lumina refuzului repetat al Amazon de a participa la audierile EMPL, am dori să solicităm luarea de măsuri adecvate pentru a retrage insignele de acces la sediile Parlamentului European pentru reprezentanții înregistrați ai intereselor Amazon”, se arată în scrisoare.

Fiecare grup de lobby din UE sau reprezentantul de interese al companiei are dreptul de a-și face vocea auzită în sediile Parlamentului, atât timp cât sunt înregistrați în „Registrul de transparență” al Parlamentului. La rândul lor, aceștia primesc insigne de acces, care le permit să intre fizic în incintă.

Scrisoarea citează trei cazuri în care oficialii Amazon nu au vrut să răspundă cererilor de audiere trimise de EMPL. „Prin refuzul de a se angaja într-un dialog deschis cu Parlamentul European, Amazon nu numai că demonstrează lipsă de respect pentru instituția noastră, ci și obstrucționează un proces de control democratic”, mai precizează documentul.

Compania a confirmat că a reiterat oferta de a găzdui parlamentarii EMPL într-una dintre unitățile Amazon, în viitorul apropiat.

În conformitate cu Regulamentul de procedură, insignele de acces pot fi revocate atunci când o parte interesată nu dă curs cererilor comisiei de a participa la audieri fără o justificare suficientă. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *