◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro15.05.2024

Studiu. Descurajarea comportamentelor antisociale la grădiniță scade costurile legate de… combaterea criminalității

O nouă analiză a legat, pentru prima dată, problemele de conduită în rândul elevilor de grădiniță cu costuri semnificative pentru societate în ceea ce privește criminalitatea și cheltuielile medicale asociate și pierderea productivității atunci când devin adulți. „Programele eficiente, bazate pe dovezi, concepute pentru a aborda problemele comportamentale de la început, au potențialul de a îmbunătăți bunăstarea copiilor pe termen lung. Acest studiu implică faptul că în cazul în care problemele de conduită sunt reduse de la grădiniță, ar putea exista o nevoie mai redusă de servicii guvernamentale și se pot înregistra costuri mai mici legate de criminalitate pe termen mediu și lung”, spune Damon Jones, profesor asociat de cercetare în cadrul Edna Bennett Pierce Prevention Research Center (PRC), al Universității Penn, din SUA.

Potrivit miragenews.com, cercetătorii au analizat datele raportate de profesori și de părinți cu privire la problemele de conduită în rândul a peste 1.300 de copii de grădiniță din două studii efectuate în școlile din SUA la sfârșitul anilor 1980 și începutul anilor 1990. S-a descoperit că amplificarea problemelor comportamentale la elevii de grădiniță a fost legată de costuri de peste 144.000 de dolari, în medie, pe copil, legate de criminalitate și cheltuielile medicale asociate și pierderea productivității pe măsură ce acești minori ajungeau la adolescență și la vârsta adultă. „Acest studiu este primul care stabilește o legătură între comportamentul copiilor de grădiniță și costurile legate de criminalitate atunci când aceștia au devenit adulți”, punctează Yoon Hur, profesor asistent de cercetare la Penn State’s Evidence-to-Impact Collaborative. (redacția UZPR)

Foto: Yannis H/Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *