◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro09.05.2024

Caricaturistul Gogu Neagoe, la aniversare

Renumitul caricaturist oltean Gogu Neagoe și-a sărbătorit, pe 4 octombrie, ziua de naștere – a împlinit vârsta de 47 de ani. Cu această ocazie, oficialitățile din județul Olt și din alte părți ale țării i-au transmis mesaje de felicitare.

Gogu Neagoe este un oltean cunoscut în toată lumea, pasionat de creioane și de pictură, caricatură, ale cărui opere au ajuns în zeci de țări din Europa, dar și pe alte continente. Gogu Neagoe este Ambasador Cultural al Academiei Internaționale „Mihai Eminescu” și  a primit înalta distincție la Gala premiilor de excelență „10 pentru Craiova”, în 2022.

Gogu Neagoe este și caricaturistul cunoscut pentru evenimente sociale din București și județul Olt – a susținut cazul lui Mateo, băiețelul unei polițiste, agentă la Institutul de Studii de Ordine Publică. Micuțul, la 1 an și 2 luni, a fost diagnosticat cu paralizie cerebrală infantiă.

Artistul a creionat sute de de portrete, a intrat în contact cu zeci de personalități – sefi de state, sportivi și, cel mai important, a ales să-și doneze operele în scopuri caritabile. Caricaturist oltean a absolvit Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova, iar apoi Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” și Facultatea de Drept a Universității din București.

În anul 2020, de Ziua Femeii, a participat în București la un eveniment caritabil, donând pentru o cauză nobilă. Gogu Neagoe a realizat un număr de 246 de portrete participanţilor la crosul pentru viaţă „Hope Run for Alexandra”.

Gogu Neagoe este membru al Asociaţiei Caricaturiştilor Profesionişti din România din 2006, iar din anul 2008 este membru al Asociaţiei Internaţionale de Arte Plastice din Germania. A participat la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale de pictură şi caricatură, iar lucrările sale se află în colecţii particulare din România şi din străinătate. Caricaturile artistului sunt expuse în muzee de artă din Australia, SUA, Los Angeles, Iran, Franţa, Italia, Germania, China, Japonia, Bulgaria, Belgia, Grecia. În 2013, artistul a donat patru lucrări pentru un eveniment caritabil, pentru copiii cu probleme de sănătate. Caricaturistul oltean și-a vândut mai multe lucrări de artă în scop caritabil, toate fondurile strânse fiind folosite pentru achiziționarea mai multor defibrilatoare medicale automate montate în centre din orașul Slatina și din județul Olt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *