◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.05.2024

Conturi pe rețelele de socializare doar cu acordul părinților, pentru copiii din Louisiana

Minorii din Louisiana vor avea nevoie de consimțământul părinților pentru a deschide conturi pe rețelele sociale, în conformitate cu o lege semnată recent de guvernatorul John Bel Edwards. Legea cere, de asemenea, companiilor de rețele sociale să „depună eforturi rezonabile din punct de vedere comercial” pentru a verifica vârsta deținătorilor de conturi din acest stat american.

Politica face parte dintr-un val de măsuri care vizează protecția online pentru copii.

Legea din Louisiana oferă câteva modalități pentru companiile de rețele sociale de a obține permisiunea părinților pentru ca minorii să deschidă un cont, inclusiv

un formular pe care părinții să îl semneze și să îl returneze la companie electronic sau prin poștă, potrivit thecurrentla.com.

Companiile de rețele sociale trebuie să interzică adulților să trimită mesaje minorilor din Louisiana cu care nu sunt deja conectați. De asemenea, companiilor li se va interzice să afișeze reclame minorilor pe baza informațiilor personale în afara vârstei și locației, o abatere de la anunțurile foarte bine direcționate. În plus, companiile nu pot colecta informații personale ale copiilor „dincolo de ceea ce este adecvat, relevant și rezonabil necesar”. Companiile de social media ar trebui, de asemenea, să ofere părinților posibilitatea de a monitoriza conturile copiilor lor. Aceasta ar include vizualizarea setărilor de confidențialitate, stabilirea limitelor de timp, programarea pauzelor și oferirea copiilor opțiunea de a trimite o notificare părinților lor atunci când raportează pe cineva sau ceva.

Legea conturează, de asemenea, o diviziune în cadrul Departamentului de Justiție de stat pentru a colecta plângerile consumatorilor legate de încălcarea acestor cerințe. Divizia va investiga plângerile și va aplica prevederile legii, inclusiv amenzi de până la 2.500 de dolari pentru fiecare încălcare. De asemenea, se poate introduce acțiune în instanță împotriva celor care încălcă legea. (redacția UZPR)

Foto: YouTube

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *