◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro15.05.2024

Restricțiile ecologice, „flexibilizate” pentru construcții

Restricțiile de poluare a apei din „era UE” pentru amenajările de locuințe urmează să fie eliminate în Marea Britanie, întrucât „interesul superior” al construcțiilor umane o cere.

Potrivit BBC, până în 2030 ar putea fi construite până la 100.000 de case noi dacă regulile privind prezența acestora lângă căile navigabile în zonele protejate sunt relaxate, a anunțat guvernul.

Cabinetul Sunak susține că poluarea apei de la casele noi este „foarte mică” și va fi compensată cu investiții de 280 de milioane de lire sterline. Dar grupurile ecologiste nu sunt de accord și au descris această mișcare drept „rușinoasă”. „Schimbarea nu va rezolva cauzele fundamentale ale problemei locuințelor”, a spus directorul executiv al Wildlife Trust, Craig Bennett.

Dar dezvoltatorii au salutat planurile, spunând că regulile privind neutralitatea nutrienților au împiedicat construirea a mii de case. Stewart Baseley, președintele executiv al Federației Constructorilor de Case, a declarat că industria a fost blocată „în ciuda recunoașterii pe scară largă a faptului că ocupanții caselor noi sunt responsabili pentru doar o mică parte a apei uzate care își găsește drumul în râuri și pâraie”.

Regulile „Angliei naturale” înseamnă că 62 de autorități locale nu pot permite noi dezvoltări imobiliare decât dacă respectivii constructori pot dovedi că proiectele sunt „neutre din punct de vedere nutritiv” în zonele protejate, inclusiv Somerset, Norfolk, Teesside, Kent, Wiltshire și Solent.

Dar Guvernul a anunțat planuri de a renunța la aceste reguli printr-un amendament sau o modificare a legii aflate în prezent în Camera Lorzilor. Prin eliminarea restricțiilor, dezvoltatorii vor livra o activitate economică suplimentară de 18 miliarde de lire sterlineargumentează Executivul, care „compensează” cu noi măsuri de mediu, inclusiv dublarea investițiilor, la 280 de milioane de lire sterline, pentru Schema de atenuare a nutrienților.

Prim-ministrul Rishi Sunak a declarat că o „veche hotărâre a UE, „disproporționată și prost țintită”, a blocat construirea a mii de case în Marea Britanie: „Din fericire, acum putem inversa acest lucru și, alături de asta, investim sute de milioane de lire sterline pentru a continua să protejăm și să îmbunătățim prețiosul nostru mediu natural”, a spus el.

Dar Feargal Sharkey, militant pentru râuri curate, a descris anularea de către guvern a regulilor de poluare drept „o dezamăgire completă și totală”. El a declarat pentru programul World at One, de la BBC Radio 4, că „mediul a fost lăsat să se descurce singur”.

Poluarea apei a devenit o problemă extrem de politizată în timpul verii, firmele de apă din Anglia și Țara Galilor fiind acuzate că nu au reușit să dezvăluie câte ape uzate erau pompate în râuri, lacuri și litoral. (redacția UZPR)

Foto: Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *