◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro07.05.2024

Ieșire din cotidian

Ziua de 25 august rămâne zi de sărbătoare nu numai în familia Iacob, dar și în memoria numeroșilor ieșeni care le-au trecut pragul, în fapt de seară, pentru a fi martori la deschiderea unui spațiu mai puțin convențional – lumea Mihaelei.

Invitația de a participa la tăierea panglicii fucsia (detaliile din interior respectând aceeași culoare) a venit pe un site de socializare și suna cam așa: „Pe 25 august, nu vă promit povești cu zâne, nici măcar cu Peter Pan, iar până la Crăciun mai sunt 130 zile; doar vă deschid poarta și vă invit în lumea mea! Într-o lume în care poți fi oricum/orice, alege să fii… creativ! Asta am ales eu și vă invit să-mi treceți pragul! O lume plină de fantezie, pasiune, har, artă, creație, culoare, mister, exuberanță. O poveste care promite o ieșire din cotidian, din ritmul acela prea-bine și prea-mult și prea-des și prea-lesne învățat și urmat zi de zi!”.

Au onorat invitația aproape 80 de ieșeni (bărbați, femei, copii) din toate mediile sociale. Mulți dintre cei prezenți îmi erau cunoscuți de la evenimentele culturale sau de la prezentările colecțiilor de pălării ale Mihaelei.

Locația aleasă de Mihaela să fie cuibul ei creativ este o casă cu etaj, închiriată, situată pe stradela Perju, nr. 10, desigur, în Iași. La intrare, oaspeții erau întâmpinați de două tinere care îi conduceau într-un spațiu excelent amenajat, unde, în fiecare ungher întâlneai creativitatea Mihaelei: mobilier vechi și alte obiecte excelent  recondiționate, vizibilă fiind amprenta personală, pălării, accesorii purtabile etc. Nu lipseau nici baloanele care dădeau un aer festiv casei.

Dar cine este Mihaela? Un Om și un Prieten al tuturor, care, încă din 2004, când flirta cu design-ul vestimentar, a realizat că este loc și pentru altceva, altfel. A debutat cu o minicolecție de pălării în 2012, la deschiderea Palas Mall, au urmat alte expoziții tematice la festivaluri, târguri, evenimente culturale, concerte. În 2018, la „Festivalul Internațional al Muzicii Mecanice” Iași, surprinde cu conceptul Mella’s Hat, „Atemporal”, cu 100 de pălării, colecție prezentată de oameni obișnuiți (copii, tineri și vârstnici), făcând astfel dovada că pălăria poate fi purtată la orice vârstă, în orice împrejurare, dacă ai stil și o consideri prietenă. De fapt, Mihaela declară, cu modestie, că ea creează „ne-pălării”.

„Atemporal” s-a multiplicat, fiecare prezentare cu altă tematică, urmând și alte colecții: „5 o’clock Hat”, „PălărIELELE” (colecție cu influență tradițională prezentată de sărbătoarea „Sânzienelor”), „Maxim”, „Call me Frida”, „Denim”, „Fairy Tale”, toate concept Mella’s Hat.

Colecțiile au plecat în toată țara, de la Iași la București, Brașov, Galați, Cluj, Oradea, Constanța, dar și în Republica Moldova, la Chișinău și Bălți, în Anglia, la Londra și Portsmouth, în Italia, la Roma și Milano.

Mihaela nu este numai creatoare de pălării. Cochetează cu pictura, design-ul vestimentar, design-ul interior, design accesorii sau acordă consilieri stilistice. O întâlnești, cu siguranță, la început de martie, la Târgul Primăverii, dar o puteai întâlni, în luna iulie a acestui an, alături de scriitori, într-o tabără de creație, cu o prețioasă prezentare: „Pălăria între chic și extravaganță”.

 „ARTelier”, acel minunat spațiu deschis într-o zi toridă de august, este locul propriului atelier în care vom regăsi activități creative, evenimente (lansări de carte, expoziții de pictură, fotografie sau colecții, seri literare, muzicale, distractive, cursuri, ateliere, terapii etc.) și unde o puteți cunoaște pe minunata Mihaela, un personaj cu „stil”.

Aici ne-au încântat privirea „piese misterioase, nonșalante, ceremonioase, versatile, într-o cromatică vibrantă”, așa cum a fost și ziua.

 

Rodica Rodean/ UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *