◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.05.2024

Verticali pentru România. Pașaport spre înviere

Luna mai reprezintă timpul în care culorile, sunetele și vibrația sunt pregătite de miracol, de miracolul jertfei. Acum … totul înflorește și totul renaște.

La acest început de mai, un mai plin de sărbători, plin de zile senine și unul cu profundă însemnătate spirituală, toată suflarea își deschide inima și primește lumina. O lumină a purității, care să ne călăuzească viețile, să ne încălzească sufletele și să ne lumineze mințile. O lumină menită să simbolizeze sacrificiul suprem din istoria omenirii.  Același sacrificiu ar putea reprezenta salvarea propriilor noastre vieți în momentele de cumpănă. De ce? Pentru că prin sacrificiu apreciem rezultatul, prin muncă ne împlinim țelul și prin bucurie împărtășim viața și darul ce ne-a fost dat.

Același sacrificiu este făcut de către mame, prin harul de a da naștere, creștere și îndrumare copiilor. Prin istovitorul rol de mamă, care niciodată nu se oprește din a munci, din a iubi, din a înțelege și din a ierta, mamele sunt trimise de Dumnezeu pe Pământ pentru a-i contura omniprezența. Din acest motiv, Paștele înseamnă și sacrificiu, și familie, pentru că sacrificiul de a ține o familie în lumină este dovada vredniciei unei vieți cu adevărat binecuvântate. Același sacrificiu este făcut și de către medici, care sunt, de multe ori, intermediari ai divinității pe pământ. Iar atunci când Dumnezeu lucrează și așează zile în cartea pacientului și har în mintea medicului, rezultatul este unul suprem. Sacrificiul din acest proces constă în anii lungi și obositori de pregătire ai medicului, și în rugăciunile și speranța pacientului. Tot o jertfă a medicilor este până și propria sănătate, ignorată în scopul cercetării, inovației și a succesului. Și astfel, se încheie încă un ciclu de dorință-sacrificiu-rezultat.

Așadar, atunci când ni se pare că lucrurile merg prost, că viața e mult prea complicată, pașii mult prea grei și sacrificiul suprem, cu siguranță ne putem aștepta la lumină după ce parcurgem fiecare pas, fiecare etapă.

 

Dragii mei cititori,

Pentru mine este o adevărată bucurie și onoare să vă pot intra în case și în suflete, într-o zi de Sărbătoare atât de mare precum Învierea Domnului! Vă mulțumesc pentru că mi-ați rămas alături și vă doresc sănătate, pace și liniște în drumul fiecăruia dintre dumneavoastră spre lumină!

Hristos a înviat! Sărbători fericite!

Vlad Mulcuțan – Chiș

(gazetanord-vest.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *