◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.04.2024

Finlanda introduce demonstrarea identității prin… aplicație de smartphone

Demonstrarea identității unei persoane în Finlanda va deveni posibilă anul viitor printr-o aplicație de identificare digitală disponibilă pentru smartphone-uri și tablete, care are ca scop prevenirea discriminării bazate pe gen și promovarea imigrației la locul de muncă, informează EURACTIV.
Guvernul și-a justificat propunerea legislativă care ar putea vedea aplicația introdusă până în 2023, pe care intenționează să o depună Parlamentului în toamnă. Aplicația susține că va face viața de zi cu zi, de la cumpărături la relațiile cu autoritățile la utilizarea serviciilor, mult mai ușoară.
Reproiectarea sistemului de coduri de identitate personală ar permite, de asemenea, emiterea de coduri de identitate personale neutre din punct de vedere al genului, pentru a preveni posibilele discriminări. Codurile de identitate personală neutre din punct de vedere sexual nu vor modifica codurile de identitate personale existente. Acestea vor fi introduse în 2027 și eliberate persoanelor născute sau care imigrează în Finlanda după aceea. Un alt obiectiv al reformei este de a face posibilă eliberarea mai rapidă a codurilor personale de identitate cetățenilor străini și de a promova imigrația pe bază de muncă. Identificarea digitală face parte dintr-un proiect mai larg de „busolă digitală” pentru transformarea digitală până în 2030. (redacția UZPR)
Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *