◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro07.05.2024

Finanțare consistentă pentru „jurnalismul esențial”, de la Guvernul Țării Galilor

Guvernul galez a anunțat că pune la dispoziție 200.000 de lire sterline pentru a ajuta la consolidarea jurnalismului local din Țara Galilor, potrivit lui Dawn Bowden, ministrul adjunct pentru Arte, Sport și Turism. Acordul de cooperare cu Plaid Cymru are un angajament de a finanța jurnalismul din Țara Galilor, pentru a aborda deficitul de informații. Organizațiile media comunitare independente vor beneficia de 100.000 de lire sterline, informează herald.wales.

Welsh Public Interest News Accelerator sprijină până la zece organizații angajate să furnizeze știri de interes public relevante la nivel local și să promoveze creșterea în sectorul știrilor comunității galeze.

Grantul este facilitat de Ping! News CIC – o companie de interes comunitar condusă de Independent Community News Network (ICNN) și de dezvoltatorul Omni Digital din Bristol. Ping! își propune să susțină sustenabilitatea în sectorul știrilor comunitare independente.

Pe lângă fondul pentru jurnalism, trei proiecte pilot axate pe sector au asigurat o cotă de finanțare suplimentară de 100.000 de lire sterline.

Finanțarea va fi oferită și pentru Inclusive Journalism Cymru, care lucrează pentru a construi un sector de jurnalism mai incluziv și mai reprezentativ. Ei vor derula un nou program – Laboratorul de dezvoltare media inclusivă – care va oferi instruire, ateliere interactive și asistență ulterioară pentru oricine dorește să-și dezvolte cariera media cu o gamă largă de abilități de antreprenoriat, afaceri, cercetare și dezvoltare și design de produse.

Bowden a declarat: „Un sector media puternic și vibrant în Țara Galilor este o parte esențială a unei societăți democratice moderne. O mass-media puternică și independentă este esențială pentru a oferi un serviciu cuprinzător care informează, educă și inspiră oamenii din Țara Galilor. Această finanțare va juca un rol în abordarea problemelor cu care se confruntă în prezent sectorul – și, de asemenea, va evalua peisajul actual și va sta la baza intervențiilor viitoare”. (redacția UZPR)

Foto: Tim Mossholder/Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *