◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro05.12.2023

DEZASTRU ECOLOGIC în România! „Solul este infectat, încă nu ştim exact cu ce”

Mirosul insuportabil care iese din pământ în zona fostei fabrici Sinteza a sistat lucrările pe șantierul care se desfășoară în cartierul Ioșia din Oradea. Autoritățile de mediu vorbesc de o poluare gravă, cu compuși chimici folosiți în prepararea medicamentelor.

Autoritățile de mediu din Bihor au fost alertate de locuitorii cartierului Ioşia, care au reclamat faptul că nu mai pot respira în zonă de când au avansat lucrările la șantierul de construcție a unor locuințe în zonă. Oamenii spun că miroase a ouă clocite, conform Bihon.ro. În cele din urmă, provenienţa mirosului a fost elucidată. Sursa era şantierul Complexului Rezidenţial Ioşia, de pe strada Oneştilor, unde, cu ani în urmă funcţiona Chimprod, o secţie a Fabricii Sinteza, unde se produceau medicamente.
Potrivit lui Mihai Togor, comisarul-şef al Gărzii de Mediu Bihor, o echipă formată din comisari ai Gărzii de Mediu Bihor şi ai Agenţiei de Protecţia Mediului Bihor au prelevat probe de sol şi de apă, care au fost trimise în laborator pentru analize, un. Rezultat fiind așteptat la începutul săptămânii viitoare. Până atunci, în zonă lucrările au fost sistate.
„Solul este infectat; încă nu ştim exact cu ce, dar presupunem că este vorba despre produse petroliere. Cel mai probabil pentru că în zonă a funcţionat până în 2007 o secţie a fabricii Sinteza. În timp s-au infiltrat aceste produse”, a declarat Mihai Togor conform sursei citate.
Acesta a adăugat că, cel mai probabil, va fi nevoie de decontaminarea solului. (Sursa foto: Bihon.ro)

evz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *