◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro07.05.2024

American Journalism Project lansează un incubator de startup-uri conduse de talente excepționale; fiecare va primi finanțare de 400.000 de dolari

American Jurnalism Project (AJP), cu sprijinul Google News Initiative, a anunțat lansarea unui incubator de știri locale, pentru a genera și sprijini noi organizații de știri locale conduse de talente excepționale, cu scopul de a promova o nouă generație de impact în industria știrilor, de la concepție până la lansare. „Proiectele de știri nonprofit ambițioase conduc la o schimbare în industrie. Suntem încântați să sprijinim următoarea generație de lideri de știri locale care se ridică la acest moment”, a declarat Sarabeth Berman, CEO al American Journalism Project.

Până la 15 februarie 2023, fondatorii din SUA cu idei inovatoare pentru a promova știrile locale pot aplica pentru incubatorul care va susține până la patru idei; fiecare va primi 400.000 de dolari sub formă de finanțare și sprijin personalizat, practic, pentru a finaliza un proces robust de cercetare și dezvoltare și o campanie de strângere de fonduri. „Acești fondatori vor reflecta îndeaproape comunitățile pe care le deservesc în timp ce răspund nevoilor de informații în moduri inovatoare”, a declarat Conor Crowley, șeful departamentului startup-uri la Google News Initiative.

Programul de incubare va utiliza din experiența organizațiilor locale de știri nonprofit din întreaga țară. De la lansarea sa în 2019, American Journalism Project a investit fonduri în 33 de organizații aflate în diferite stadii de dezvoltare. Investițiile AJP susțin creșterea și sustenabilitatea acestor organizații prin finanțarea capacității lor de afaceri și operaționale. Programul va reduce barierele de intrare pentru liderii de știri care în trecut nu au avut acces la capital similar și va viza talentele noi în domeniul știrilor locale nonprofit, promovând noi lideri pasionați de știri locale și antreprenoriat social.

Potrivit editorandpublisher.com, participanții la incubator vor primi coaching personalizat, individual, în fiecare fază a procesului de pornire și lansare, precum și oportunități de învățare împreună cu alți beneficiari AJP. Pe parcursul programului de 18 luni, participanții vor efectua cercetări, vor dezvolta soluții la nevoile locale de știri și informații de pe piața lor, vor începe eforturile de strângere de fonduri și se vor pregăti pentru lansarea produsului editorial propriu.

American Journalism Project și Google News Initiative au anunțat și o sesiune de informare, pe 12 ianuarie 2023, pentru a răspunde la orice întrebări despre program. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *