◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.04.2024

Prof. univ. dr. Verginia Vedinaș obține pentru a treia oară titlul Doctor Honoris Causa

Sâmbătă, 13 mai 2023, în Sala Senatului a Universității „Dunărea de Jos” din Galați a avut loc ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa doamnei prof. univ. dr. Verginia Vedinaș, membru corespondent al Academiei Oamenilor de Știință și membru al UZPR. Ceea ce este de-a dreptul impresionant este că acest titlu binemeritat de către domnia sa este cel de-al treilea pe care-l obține de-a lungul prestigioasei sale activități profesionale, după celelalte două obținute de la Universitatea „Ovidius” din Constanța și Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Sibiu.

La Universitatea din Galați, în conținutul LAUDATIO care a fost prezentat de către președintele Senatului, precum și în prezentările făcute de cei cinci membri ai Comisiei s-a subliniat faptul că acordarea acestui înalt titlu recunoaște și răsplătește contribuția pe care doamna prof. univ dr. Verginia Vedinaș a adus-o și continuă să o aducă la dezvoltarea științei dreptului administrativ, dar și a practicii administrative, în egală măsură. S-au invocat, în acest sens, modul demn și profesionist în  care și-a exercitat ”servituțile „pe care le-a îndeplinit în statul român,  de președinte al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici în perioada 2001-2003, de  senator în mandatul 2004 -2008 și de membru al Curții de Conturi a României în perioada 2008-2017, numeroasele lucrări de specialitate publicate, cursuri, un tratat de drept administrativ, monografii, comentarii de legi, coordonarea lucrării ”Codul administrativ  comentat” în două volume, participarea, ca și coordonator și autor la lucrarea „Enciclopedia Juridică” și celelalte realizări care o așează printre repreprezentanții de frunte ai dreptului românesc și un continuator demn al înaintașilor săi, în special al  regretatului profesor Antonei Iorgovan, alături de care s-a format. Nu în ultimul rând s-a remarcat și vocația laureatei de a „face școală”, dovadă fiind prezența a numeroși specialiști  de la universități din Iași,  București, Târgu Mureș, Târgoviște, Constanța, Galați, majoritatea discipoli ai laureatei.

La eveniment au fost prezenți oameni care, prin participarea lor, au dovedit că prețuiesc omul și profesionistul Verginia Vedinaș.  

Dezvoltarea României, consolidarea statului de drept și a democrației trebuie să reprezinte rodul acțiunii guvernanților, aflată sub „lupa” obiectivă a mass-mediei, denumită de către CEDO „câinele de pază al democrației”, ci și al contribuției specialiștilor la fundamentarea deciziilor juridice și politice. Nu ne rămâne decât să o felicităm cordial și să-i urăm sănătate și mult succes în continuare!

UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *