◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro07.05.2024

O rețea de jurnaliști intră în lupta împotriva comerțului ilegal cu animale sălbatice

Comerțul ilegal cu animale sălbatice este foarte profitabil, ceea ce face ca animalele sălbatice, în special speciile pe cale de dispariție, prețioase și rare, să fie în pericol de a dispărea, a declarat Bu Dang Phong, director adjunct al Proiectului pentru fauna sălbatică pe cale de dispariție al World Wild Forum (WWF) – Vietnam.

La forumul „Întărirea participării jurnaliştilor în prevenirea şi combaterea comerţului ilegal cu animale sălbatice”, organizat de WWF-Vietnam, TRAFFIC International, USAID şi Vietnam Agriculture și ziarul din Hanoi, s-a evidențiat faptul că acest tip de comerț ilegal este estimat la aproape 20 de miliarde de dolari pe an, ocupând locul patru după traficul de droguri, de arme și de persoane. Infractorii exploatează întregul lanț de aprovizionare, de la braconaj la transport și comerț. Alte activități ilegale sunt adesea asociate cu infracțiunile împotriva animalelor sălbatice, cum ar fi spălarea banilor, corupția și falsificarea, a adăugat Phong.

În ciuda eforturilor de combatere a comerțului cu animale sălbatice din ultimele două decenii, Vietnam rămâne un centru global pentru acest comerț, atât ca furnizor, cât și ca sursă de cerere. În aceste condiții, diseminarea informațiilor și comunicarea către oameni despre protecția faunei sălbatice este una dintre soluțiile importante pentru prevenirea și combaterea comerțului ilegal cu animale sălbatice. La forum, jurnaliştii şi reporterii s-au angajat să participe la combaterea fenomenului. Le Trong Dam, redactor-șef adjunct al ziarului Vietnam Agriculture, a declarat că una dintre cheile Proiectului pentru fauna sălbatică pe cale de dispariție este consolidarea și extinderea rețelei de reporteri care investighează crimele împotriva animalelor sălbatice și promovarea eforturilor statului și sectorului privat pentru a detecta și raporta infracțiunile împotriva animalelor sălbatice, potrivit vietnamnews.vn.

Alăturându-se rețelei, reporterii de investigație privind criminalitatea împotriva animalelor sălbatice vor primi instruire privind cunoștințele și experiențe de investigare în vânătoarea, capturarea, comerțul, transportul și utilizarea ilegală a animalelor sălbatice, în special a animalelor sălbatice pe cale de dispariție, a spus Dam. Instruirea va contribui la creșterea gradului de conștientizare și la consolidarea capacității reporterilor în ceea ce privește cadrul legal și politicile privind conservarea faunei sălbatice. (redacția UZPR)

Foto: Korie Cull/Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *