◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro07.05.2024

Libertatea presei din Slovacia. Progrese și provocări

Teresa Ribeiro, Reprezentantul pentru Libertatea presei (RFoM) al OSCE, și-a încheiat vizita în Slovacia, unde a mers pentru a discuta provocările persistente la adresa libertății presei și a evalua progresele înregistrate în asigurarea siguranței jurnaliștilor din Slovacia.

În timpul vizitei sale, Ribeiro a avut întrevederi cu ministrul Afacerilor Externe și Europene Miroslav Wlachovský, ministrul Culturii, Silvia Hroncová și cu președintele Consiliului pentru Servicii Media, Marta Danielová.

Una dintre temele abordate a fost contextul îngrijorător al recentei achitări în cazul uciderii jurnalistului de investigație Ján Kuciak și a logodnicei sale, Martina Kušnírová. Pe de altă parte, reprezentantul OSCE a felicitat Slovacia pentru instituirea unui nou mecanism de protecție, Safe.Journalism.sk, conceput pentru a spori siguranța și securitatea jurnaliștilor din țară, potrivit unui comunicat a OSCE.

Au fost purtate discuții suplimentare cu privire la independența și sustenabilitatea financiară a mass-media din serviciul public din Slovacia.

Reprezentantul pentru Libertatea presei a făcut un schimb de opinii cu părțile interesate cu privire la măsurile introduse pentru consolidarea siguranței jurnaliștilor și sporirea protecției lor instituționale. Propunerile ei au cuprins o serie de măsuri pentru a aborda provocările existente și pentru a asigura un mediu mai sigur pentru ca profesioniștii din media să își desfășoare activitatea.

În cadrul vizitei sale, reprezentantul Teresa Ribeiro a subliniat, de asemenea, importanța reformelor legale în curs în Slovacia: „Aceste reforme joacă un rol crucial în asigurarea libertăţii presei şi garantarea protecţiei drepturilor jurnaliştilor. Ele sunt esenţiale pentru păstrarea libertăţii presei şi a libertăţii de exprimare în ţară, contracarând în acelaşi timp proliferarea dezinformării”. (redacția UZPR)

Foto: Laura Lee Moreau/Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *