◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro07.05.2024

Addio Silvio Berlusconi!  

Silvio Berlusconi a plecat dintre noi…
Leader-ul partidului Forza Italia şi fondatorul Mediaset avea 86 de ani şi de doi ani suferea de o leucemie mielomonocitică care l-a ţinut la spitalul San Raffaele din Milano timp de 45 de zile până acum două săptămâni. De vinerea trecută s-a întors pentru un control, dar, cu toată forţa cu care lupta împotriva răului, de data asta a fost înfrânt….
 

Silvio Berlusconi a schimbat politica şi Italia
Unul dintre cei mai importanţi oameni de afaceri şi politicieni italieni, Berlusconi a fost proprietarul clubului sportiv A.C. Milan, a constituit societatea de producţie multimedia Mediaset şi societatea Fininvest în 1975, deschizând calea unui imperiu financiar şi de televiziune care l-au făcut să devină unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A intrat în politică în 1994, fiind ales de 3 ori şi a ghidat 4 guverne în 9 ani. A fost preşedintele clubului sportiv Milan, aterizând cu elicopterul pe terenul de fotbal Arena, inaugurând epopeea Milan, cucerind în timpul preşedinţiei sale până în 2017, 5 Champions League, 8 Campionate Italiene, 7 Supercoppe italiene, 5 Supercupe UEFA, o Coppa del mondo pe cluburi, cu un total de 29 de trofee în 31 de ani. În 1977, graţie succeselor sale în domeniul construcţiilor, Silvio Berlusconi a fost numit de către preşedintele italian din acea vreme, Giovanni Leone, Cavaliere del Lavoro.
Între 1982 şi 1984 achiziţionează Italia 1 şi Rete4, stabilind un duopoliu cu RAI, televiziunea de stat.
Dar să amintim mai ales de trădarea aliaţilor săi, Fini şi 8 fideli care nu au votat încrederea în guvern, fiind obligat să renunţe. Îl Cavaliere Berlusconi lăsa pentru totdeauna Palazzo Chigi (sediul guvernului italian), renunţând la putere pentru binele ţării.
Silvio Berlusconi este fondatorul unei noi „Drepte” şi a unei noi politici cu ambiţii liberale, care a făcut şcoală în toată lumea şi a dominat scena italiană timp de 20 de ani chiar şi când se afla în opoziţie. Epocă terminată odată cu el doar pentru a se întoarce la putere – s-a aliat cu Giorgia Meloni şi a reuşit!
Silvio Berlusconi întreprinzătorul, omul de afaceri, a schimbat viaţa italienilor săraci care locuiau izolaţi, a bătrânilor, a celor care erau analfabeţi şi care, graţie emisiunilor Tv de şcolarizare de la Mediaset şi telenovelelor braziliene, a reuşit să aducă în casele lor puţină fericire, mai ales că era totul gratuit, nu se plătea nicio taxă.

Julia-Sandra Virsta
Roma

Foto: Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *