◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.04.2024

Piața asigurărilor de locuințe, nepregătită pentru efectele schimbărilor climatice

Încă din 2022, un raport citat de Reuters arăta o realitate teribilă: asigurătorii nu sunt nici pe departe pregătiți pentru epoca schimbărilor climatice și devastările pe care le antrenează. Concret, la acel moment, doar 8% in companiile de asigurări incluse în cercetarea realizată de Capgemini și Efma pe 27 de piețe erau pregătite.

Pierderile asigurate din catastrofe naturale au crescut cu 250% în ultimii 30 de ani, cu pericole precum incendiile și furtunile generate de schimbările climatice provocând o creștere mai rapidă a pierderilor asigurate, se arată în raport. „Cu inundațiile din Europa și incendiile din Australia și din California, devine o problemă geografică mai largă, care afectează un procent mai larg din globul pământesc, explica atunci Seth Rachlin, de la Capgemini, companie de top în industria asigurărilor.

Pe de altă parte, peste 30% dintre asigurători la nivel global restricționează investițiile în companii nesustenabile și 74% dintre asigurătorii intervievați au considerat că schimbările climatice au făcut dificilă asigurarea unor zone.

Astăzi, din Australia în SUA, situația nu s-a schimbat notabil – cercetătorii de la compania Choice au descoperit că piața asigurărilor de locuințe „nu poate proteja populația de efectele episoadelor de vreme extremă”, notează abc.net.au. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *