◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro07.05.2024

O nouă coaliție europeană: pentru stocarea energiei

Coaliția pentru stocarea energiei este o nouă organizație, care vizează accelerarea decarbonizării sistemului energetic european prin creșterea implementării soluțiilor de stocare a energiei durabile și curate, pentru a sprijini sursele regenerabile.

La evenimentul de lansare au participat peste 150 de factori de decizie, reprezentanți ai industriei și asociațiilor. Evenimentul a oferit ocazia de a se discuta despre modul în care viitoarea proiectare a pieței de energie electrică a UE poate aborda barierele actuale în calea implementării și utilizării tehnologiilor de stocare a energiei în Europa.

Kadri Simson, comisarul european pentru Energie, a prezentat activitatea Comisiei Europene pentru a promova sursele regenerabile de energie și utilizarea stocării energiei, în special în contextul viitoarei revizuiri a Proiectului pieței de energie electrică din UE. Comisarul a subliniat că această Coaliție pentru stocarea energiei este o dezvoltare binevenită și va fi un interlocutor important în viitor.

Partenerii Coaliției au prezentat modul în care stocarea energiei poate oferi flexibilitatea necesară pentru a se asigura că Uniunea Europeană își îndeplinește obiectivele de decarbonizare, întărește securitatea energetică și atinge prețuri mai mici la energie.

Philipp Offenberg, Senior Manager Europa al Breakthrough Energy, a reiterat nevoia esențială de a avea politicile și cadrele de investiții adecvate pentru a stimula implementarea și scalarea tehnologiilor de stocare a energiei pe durată lungă.

Walburga Hemetsberger, CEO al SolarPower Europe, a subliniat că „avem nevoie de o infrastructură energetică puternică pentru a face din surse regenerabile pe tot parcursul anului norma. Asta înseamnă să luăm în serios stocarea energiei și să pregătim rețeaua”, potrivit evwind.es.

Giles Dickson, CEO WindEurope, a subliniat că „este nevoie de mai mult spațiu de stocare pentru a ajuta la creșterea capacității parcurilor eoliene care se pot conecta la rețele, în special în punctele lor cele mai slabe. Pentru a asigura aprovizionarea cu energie a Europei, trebuie să oferim flexibilitate sistemului, reducând în același timp la zero dependența noastră de combustibilii fosili”.

Patrick Clerens, secretar general al EASE – Asociația Europeană pentru Stocarea Energiei, a subliniat că stocarea energiei contribuie la atenuarea constrângerilor rețelei și a costurilor de extindere a rețelei.

Catharina Sikow-Magny, Director Tranziție Verde și Integrare a Sistemului Energetic, Direcția Generală Energie din cadrul Comisiei Europene a încheiat evenimentul declarând că la nivelul Comisiei Europene s-au pus în aplicare mai multe modificări legislative care pot îmbunătăți dramatic cadrul de reglementare pentru stocarea energiei și este este esențial să se asigure punerea în aplicare rapidă a unor astfel de dispoziții la nivelul statelor membre, astfel încât stocarea energiei să își poată îndeplini rolul cheie în sistemul energetic. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *