Un nou sondaj, realizat de OnePoll și comandat de ClearMatch Medicare, arată că, deși vârstnicii petrec un anumit răstimp online, în medie este vorba doar de 47 de minute zilnic. În timp ce Facebook este preferința clară pentru seniori (75%), YouTube (28%) și Instagram (10%) se află pe locurile următoare.
61% folosesc platformele sociale pentru a rămâne în legătură cu cei dragi, un sfert pentru a-și face noi prieteni, 63% menționează că învață lucruri noi. Paradoxal, însă, doar o treime dintre seniori le consider surse de informații demne de încredere. Sondajul a constatat că seniorii sunt cei mai interesați de conținutul online legat de sănătate (46%), urmat îndeaproape de conținutul alimentar (43%), de divertisment (36%) și politică (33%).
Când vine vorba despre știri, seniorii intervievați consideră că doar 43% din informațiile pe care le văd pe rețelele sociale sunt adevărate, cu 34% dintre respondenți afirmând că au fost informați greșit de surse de pe aceste platforme. Mai mulți seniori afirmă că au fost martori pe rețelele de socializare ai unei înșelătorii căreia nu i-au căzut victime (62%), în special pe teme legate de sănătate și îngrijire medicală. (redacția UZPR)
Foto: Rasak Vazhiyoram/Pixabay