◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro21.05.2024

Armata australiană colaborează cu studenții pentru proiecte cu inteligență artificială

Armata din Australia a semnat contracte cu Universitatea din Australia de Sud și Universitatea Deakin pentru două proiecte de cercetare care vor folosi inteligența artificială pentru a procesa date în informații care vor oferi factorilor de decizie militari un avantaj. Proiectele de cercetare fac parte din Rețeaua de cercetare a inteligenței artificiale pentru apărare (DAIRNet) Faza II și vor primi o finanțare combinată de 1.746 milioane de dolari de la Fondul pentru tehnologii de generație următoare (NGTF).

„Robotica, sistemele autonome și inteligența artificială sunt un grup de tehnologii care reprezintă o prioritate a capacității industriale suverane a apărării. Apelul DAIRNet Faza II a căutat propuneri inovatoare pentru prototipuri care să-i ajute pe luptători să obțină o luare a deciziilor superioare și, în cele din urmă, să îmbunătățească capacitatea de apărare”, explică profesorul Tanya Monro.

Potrivit defence.gov.au, proiectul de cercetare al Universității din Australia de Sud va dezvolta un algoritm statistic de învățare automată care utilizează date de la dispozitive precum ceasurile inteligente pentru a detecta semnele timpurii de infecție la o persoană. Aplicațiile practice viitoare pot include detectarea timpurie a amenințărilor chimice sau biologice, pentru a maximiza eficacitatea intervențiilor.

În proiectul Universității Deakin, Institutul de Inteligență Artificială va aplica învățarea automată de generația următoare, pentru a dezvolta modele care pot procesa date din multi-surse, multimodale, care se întind pe o perioadă prelungită.

NGTF este piatră de temelie a sistemului integrat de inovare al Apărării, cu o finanțare de 1,2 miliarde de dolari până în 2030, investiți în capabilități de „schimbare a jocului” pentru Apărare. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *