◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro07.05.2024

Jurnaliștii croați cer anchetă independentă în cazul morții colegului lor Vladimir Matijanic

La șase luni de la moartea jurnalistului de investigație Vladimir Matijanic, un miting de protest desfășurat sub sloganul „Îmi pare rău că vă deranjez, nu pot să respir”, la Zagreb, a cerut o anchetă cu privire la moartea acestuia.

Matijanic a murit de COVID pe 5 august 2022. Avea 50 de ani, locuia în Split și lucra pentru site-ul de știri Index.hr. Cazul lui nu a fost considerat suficient de grav pentru internare și jurnalistul a murit acasă, din cauza unor probleme respiratorii.

Asociația Jurnaliştilor din Croația, HND, pledează pentru o anchetă independentă asupra circumstanțelor morții lui Matijanic și cere demisia ministrului Sănătății, Vili Beros.

Protestul a început cu o înregistrare a apelului lui Matijanic la camera de urgență din Split, în care a cerut ajutor și a spus: „Îmi pare rău că vă deranjez, nu pot să respir”.

Potrivit BalkanInsight, mulți oameni au venit la demonstrație cu autobuzele, din Split, Šibenik, Vinkovci, Vukovar, Daruvar, Virovitica, Osijek, Slavonski Brod, Pula, Rijeka și printre cei adunați s-au numărat și mulți jurnaliști, politicieni, scriitori și actori.

Sprijinul a fost oferit și de organizațiile partenere, Uniunea Independentă a Jurnaliştilor din Serbia și organizația New Optimism, din Belgrad. (redacția UZPR)

Foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *