◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.04.2024

Proiectul „Reporting: Climate” – jurnalism de mediu „aplicat și de impact”

Agenția GRF+ și asociația ECOTECA au lansat Academia de Jurnalism de Mediu „Reporting: Climate”, un program care își propune să sprijine jurnaliștii cu informații și resurse tehnice pentru a aprofunda subiectele de mediu și sustenabilitate.

Academia este dezvoltată de ECOTECA, o asociație specializată în gestionarea corectă a deșeurilor și sustenabilitate, împreună cu GRF+, o agenție de consultanță și co-design cu și pentru mărci active în societate și susținută de BCR în calitate de partener fondator, relatează thediplomat.ro. „Jurnalismul de mediu are nevoie de profesioniști care să transmită publicului schimbările constante prin care trecem, așa că este important să le oferim informațiile cât mai explicit posibil. Interesul publicului față de subiectele de mediu și durabilitate este în continuă creștere, iar jurnaliștii trebuie să fie informați în mod constant cu privire la schimbările care au loc la nivel tehnic, juridic și de altă natură. Proiectul oferă jurnaliştilor români o resursă pentru a-i ajuta să înţeleagă aceste implicaţii, pentru a aborda ulterior problemele de mediu într-un mod mai aplicat şi mai de impact”, a declarat Raul Pop, Director de Programe, Asociaţia ECOTECA.

Un studiu realizat de Cult Market Research și GRF+ în 2022 arată că:

• 77% dintre români cred că ar trebui să existe mai multă educație pe teme de mediu;

• 53% spun că ar putea deveni mai responsabili față de mediu dacă ar fi mai bine informați despre schimbările climatice și efectele pe termen lung ale acestora.

„Reporting: Climate” își propune să susțină crearea unei comunități de jurnaliști pregătiți să trateze în mod profesional subiecte legate de mediu, climă și sustenabilitate, să sprijine dezvoltarea jurnalismului de mediu în România și să informeze mai bine publicul despre aceste subiecte.

Programul „Reporting: Climate” a început pe 20 aprilie, cu modulul „Economia circulară și managementul resurselor materiale”. Următoarele subiecte abordate în program vor fi:

• Calitatea aerului și a apei – 11 mai 2023

• Păduri și biodiversitate – 15 iunie 2023

• Sustenabilitate și schimbări climatice – 14 septembrie 2023

• Eficiență energetică și resurse regenerabile – 12 octombrie 2023

Participarea la programul „Reporting: Climate” este gratuită pentru jurnaliști.

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *