◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.04.2024

The Washington Post are, în premieră, un „inginer de accesibilitate”

Jurnalismul modern creează tipuri noi de joburi, în concordanță cu evoluțiile și cu cerințele publicului. Așa a apărut, în premieră la The Washington Post, jobul de „inginer de accesibilitate”. Holden Foreman deține această funcție cu repere multidisciplinare.

Foreman susține că accesibilitatea în jurnalism este importantă pentru toată lumea – a face produsele industriei de știri mai accesibile adesea înseamnă a le face mai ușor de utilizat și mai eficiente. Foreman își propune să descopere și să standardizeze modalități de a face jurnalismul furnizat de renumitul brand de presă accesibil pentru cât mai mulți oameni. În cadrul unui interviu pentru niemanlab.org, Foreman a punctat câteva dintre motivele care au stat la baza înființării acestui nou areal în jurnalismul de standard foarte înalt: „Asigurarea că toată lumea are acces la știri, inclusiv persoanele cu dizabilități, este esențială pentru misiunea jurnalismului. Aceasta include oameni din redacție, cum ar fi designerii noștri și reporterul cu dizabilități Amanda Morris, recent angajată, precum și oameni din marketing și alte echipe. Scopul noului loc de muncă este un impuls susținut, centralizat și organizat pentru accesibilitate.Unele dintre companiile mai mari de tehnologie au ingineri de accesibilitate de ani buni, ceea ce ne-a ajutat să ne motivăm pentru a crea acest rol la The Washington Post. Este grozav că mai mulți oameni au devenit conștienți de text alternativ, care este adăugat la imagini, astfel încât utilizatorii nevăzători și cu vedere slabă să poată auzi ce conține o imagine folosind un cititor de ecran. A avea un inginer dedicat accesibilității ne va ajuta să eliminăm presupunerile și să ne concentrăm pe menținerea standardelor actualizate. Inginerul de accesibilitate va ajuta la educarea altor persoane din companie cu privire la cele mai recente practici în domeniu și va fi o resursă pentru asistență. Intenționez să ajung direct la oameni”. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *