◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.04.2024

US Open. Patricia Țig, succes răsunător la New York: victorie cu 6-1, 6-0 în primul tur! Mihaela Buzărnescu a fost eliminată

Patricia Țig (26 de ani, 88 WTA) s-a calificat în această dimineață în turul II la US Open, după victoria entuziasmantă reușită în fața japonezei Kurumi Nara (28 de ani, 142), scor 6-1, 6-0. Tot în această dimineață, Mihaela Buzărnescu (32 de ani, 122 WTA) a părăsit competiția, învinsă de Sloane Stephens (39 WTA), 3-6, 3-6

La 4 de ani de la unica ei apariție pe tabloul principal newyorkez, Patricia Țig a fost solidă ca o stâncă în meciul cu jucătoarea din Japonia. A pierdut un singur pe game pe toată durata partidei, una în care nu și-a cedat nici măcar o dată serviciul. 

Cu un procentaj de 76% al punctelor câștigate pe primul serviciu, fără să înfrunte nici măcar o minge de break și cu 17 lovituri direct câștigătoare, Patricia Țig s-a impus cu 6-1, 6-0, după fix o oră de joc, avansând în turul secund la New York. 

Rezultatul devine cel mai bun înregistrat de ea într-un turneu major. În turul următor, Patricia Țig va avea partide de o adversară mult mai complicată. Joi, ea o va înfrunta pe croata Donna Vekic (24 de ani, 24 WTA), care a trecut în trei seturi strânse de Kristyna Pliskova (28 de ani, 66 WTA), 3-6, 7-6 (8), 6-4. Va fi cea de-a patra întâlnire directă dintre Vekic și Țig, jucătoarea croată fiind în avantaj în raportul meciurilor directe, 2-1. 

Mihaela Buzărnescu, eliminată de Sloane Stephens

Din păcate, România a rămas cu doar două reprezentante pe tabloul principal de la New York. Mihaela Buzărnescu n-a găsit răspunsuri în fața americancei Sloane Stephens, care s-a impus cu un dublu 6-3 în fața româncei. 

„Miki” a început cum nu se poate mai rău meciul. În doar câteva minute, Stephens, fostă finalistă la Roland Garros, conducea deja cu 4-0. Buzărnescu a recuperat un singur break, iar Sloane s-a impus cu 6-3. 

Deși a pornit cu break în manșa secundă, Mihaela a resimțit din plin lipsa meciurilor. Nu și-a găsit ritmul, a greșit destul de mult (33 de erori neforțate, spre deosebire de doar 15 ale americancei) și a cedat până la urmă setul cu 3-6

Marți, Sorana Cîrstea (30 de ani, 77 WTA) a învins-o pe Christina McHale (28 de ani, 75 WTA), scor 6-4, 7-5, în primul tur de la US Open.

gsp.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *