◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro08.07.2024
Programul Erasmus+
– sprijin în dezvoltarea personală și profesională a elevilor

Programul Erasmus+ – după cum ne relata prof. dr. ing. Lavinia ILINA (foto), în calitatea sa de director adjunct al Liceului Tehnologic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” Deva – este programul Uniunii Europene în domeniile educației, formării, tineretului și sportului pentru perioada 2021-2027, având ca domenii cheie educația, formarea, tineretul și sportul, care sprijină cetățenii în dezvoltarea lor personală și profesională. Educația și formarea de înaltă calitate, favorabile incluziunii, precum și învățarea informală și nonformală conferă tinerilor participanți la mobilitățile din cadrul proiectelor Erasmus+ competențele necesare pentru implicarea lor semnificativă la societatea…

Citește mai mult

Biserica „Sfânta Treime” din parohia Gherman a fost resfințită

În duminica „Tuturor Sfinților” a avut loc slujba de resfințire a Bisericii „Sfânta Treime” din parohia Gherman, din localitatea Alunișu, localitate ce face parte din orașul Măgurele, județul Ilfov. Slujba de târnosire a avut loc în urma unor ample lucrări de restaurare. Principalele obiective specifice au inclus atât restaurarea și consolidarea monumentului istoric de interes local, cât și introducerea acestuia în circuitul turistic cultural-religios local, valorificând astfel potențialul turistic al zonei. Slujba de târnosire a fost săvârșită de către preasfințitul părinte Timotei, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, împreună cu un sobor…

Citește mai mult

Ghidul codurilor vestimentare

Dress codurile sunt reguli sau orientări care dictează ce haine sunt adecvate pentru anumite ocazii, evenimente sau medii. Ele sunt esențiale pentru a asigura un aspect corespunzător și pentru a evita situațiile de disconfort sau nepotrivire. Iată câteva tipuri comune de dress code și caracteristicile acestora: Casual: Acest cod vestimentar este cel mai relaxat și permite o mare libertate în alegerea hainelor. Sunt acceptate tricourile, blugii, pantofii sport și alte articole confortabile. Este ideal pentru întâlniri informale, ieșiri în oraș sau activități de weekend.Putem  pentru un stil casual elegant sa…

Citește mai mult

Concursul „Eu şi România”, dedicat copiilor din comunităţile româneşti de peste hotare – ediția a II-a

Institutul Cultural Român anunţă lansarea celei de-a doua ediţii a concursului „Eu şi România”, dedicat copiilor din comunităţile româneşti de peste hotare – comunităţi istorice şi ţări unde limba română nu este limbă de stat. Potrivit unui comunicat al ICR, concursul, organizat de Institutul Cultural Român, prin Direcţia Reprezentanţe în Străinătate şi Comunităţi Româneşti, se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 8 şi 18 ani, invitaţi să exerseze limba română prin eseuri, poveşti şi compuneri având ca temă relaţia lor cu România. Proiectul presupune premierea celor mai bune lucrări pe…

Citește mai mult

Într-o lume mai bună,
orice poveste ne poate vindeca

Duminică, 30 iunie, biserica „Sfântul Mare Mucenic Mina” din Buzău a devenit neîncăpătoare pentru cei peste o sută de copii, participanți la cea de-a treia ediție a Concursului literar „Lăsați copiii să vină la Mine!”. Cu prilejul acestei competiții, preotul Alexandru Pripon, inițiatorul și organizatorul evenimentului, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, a ales o temă inedită: „Povestea mea va vindeca lumea”. Tinerii scriitori s-au străduit să scrie texte cât mai frumoase pe marginea acestui subiect generos, fiecare abordându-l într-un mod original. Ca în fiecare an, membrii juriului au…

Citește mai mult

Weekend Sessions în Muzee
& Grădini, la Muzeul Vârstelor – Casa Filipescu-Cesianu, București

În 29-30 iunie 2024, Muzeul Vârstelor de la Casa Filipescu-Cesianu a găzduit  evenimentul „Weekend Sessions în Muzee & Grădini”, o ocazie perfectă pentru a începe vacanța cu activități culturale și recreative dedicate întregii familii. Vacanța începe la muzeu cu Teatrul Vienez de Copii Programul evenimentului a cuprins o serie de spectacole susținute de Teatrul Vienez de Copii, cu povești captivante și educative pentru cei mici. Actorii talentați ai trupei au oferit un spectacol interactiv, implicând publicul într-o experiență de neuitat. Concerte și Ateliere Digitale. Pe lângă teatru, participanții s-au bucurat…

Citește mai mult

Cărturari arădeni.
Pavel Mercescu, un creator al contrastelor

Conținuturi și consemnări „Versuri. Antologie selectivă 1973-2003”, București, Editura Amurg sentimental, 2003 (o antologie care însumează 312 poeme grupate în 23 de titluri). În „Prefața” acestui volum, Ion Machidon afirmă că Pavel Mercescu „a lăsat împlinirea sa ca poet pe seama timpului (…) și trebuie privit nu doar drept iubitor de forme poetice, ci și iubitor de dreptate și libertate a expresiei”. Cu toate că acest volum antologic (vorbim aici de cel nepoetic) este însoțit de un Protocronism și este fragmentat pe capitole bine schițate, după o lectură se va…

Citește mai mult

Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad, Calendarul manifestărilor culturale, Iulie 2024

„Români, sârbi, slovaci pe Valea Mureșului Inferior (1802-1918)”- lansare de carte, autor: Gabriela Adina Marco, Grădina de lectură, Joi, 11 Iulie, ora 14.00, coordonator Ioana Nistor    „Egiptul, dar al Nilului”, expoziție fotografie, autor Antonela Toma – Artoteca Bibliotecii, vernisaj: Grădina de lectură, Marți, 16 Iulie, ora 18.00, deschisă în perioada: 16-28 Iulie, coordonator Ioana Nistor    „ Memoria pașilor”– lansare de carte, autor: Gabriela Baddour, Grădina de lectură , Joi, 18 Iulie, ora 18.00, coordonator Ioana Nistor   Întâlnirile Cenaclului arădean „Luceafărul”– Duminică, 14  și 28 Iulie, Sala „Astra”,…

Citește mai mult

Târgul de Carte GAUDEAMUS Radio România, la Braşov

În perioada 3 – 7 iulie are loc Târgul de Carte GAUDEAMUS Radio România Braşov, ediţia a VI-a. Evenimentul se va desfăşura în incinta unui complex de pavilioane mobile amplasat în Piaţa Sfatului. Cele mai noi apariţii editoriale, aduse de zeci de edituri, muzică pentru toate gusturile, jocuri educaţionale şi cărţi de dezvoltare personală, aceasta este oferta Târgului de Carte Gaudeamus Radio România, de la Braşov. Potrivit organizatorilor, iubitorii de carte au de ales dintre mii de titluri, pentru toate gusturile şi vârstele. Un segment aparte îl reprezintă şi cel…

Citește mai mult

Bucharest International Jazz Competition 2024

Pe 5 iulie începe ediția cu nr. 18 a Bucharest International Jazz Competition. În 2024 au fost acceptate în Semifinala 20 trupe din 20 de țări: Australia, Bulgaria, China, Danemarca, Franța, Germania, Israel, Italia, Japonia, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Africa de Sud, Coreea de Sud, Ciad, Turcia, Marea Britanie și SUA. Până pe 13 iulie evenimentul poziționat de BBC în top 3 mondial, aduce jazz de calitate de pe cele mai cunoscute piețe muzicale ale lumii. Bucureștiul se transformă în Capitala jazz-ului mondial, găzduind artiști consacrați sau talente emergente din întreaga lume. Bucharest International Jazz…

Citește mai mult

Croația a lansat primul taxi fără șofer; va funcționa pe scară largă din 2026

Primul „robotaxi” – fără șofer – din Croația a fost lansat la Zagreb, unde se așteaptă să intre în funcțiune anul viitor, după modificările aduse legislației pentru a aborda problemele de siguranță. Verne, primul taxi autonom al țării a fost prezentat publicului de Mate Rimac, directorul executiv al Grupului Rimac, și s-a anunțat că noul serviciu de taxi fără șofer va fi lansat la Zagreb în 2026. Potrivit BalkanInsight, prim-ministrul Andrej Plenkovic, adresându-se audienței, a enumerat numeroși inventatori croați de-a lungul istoriei: „Mă bucur că am susținut acest proiect cu…

Citește mai mult

„Sub stelele cinematografiei românești”. O nouă ediție
a Zilelor Filmului Românesc,
la Roma

În perioada 5-7 iulie 2024, Ambasada României în Republica Italiană, Asociația Dacin Sara din București, Centrul Național al Cinematografiei din București și Accademia di Romania in Roma, în parteneriat cu Casa del Cinema – Roma, Biblioteca Europea – Roma și Digital World Printing – Roma, și cu patronajul Președinției Comisiei de Cultură a Camerei Deputaților și al Departamentului pentru Cultură al Primăriei Romei, organizează Zilele Filmului Românesc 2024 la Casa del Cinema din Roma.  Ceremonia de deschidere a Zilelor Filmului Românesc 2024 de la Roma va avea loc vineri, 5 iulie 2024, ora 21:00, la Teatro…

Citește mai mult