◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.04.2024

„Surâsul Bucovinei”, nr. 2 (33)/iulie 2023. „Concursuri, jurizări și versuri”

Prima jumătate a anului a trecut încet, sigur și ireversibil. Nici nu cred că aș putea da prea multe exemple de ireversibilitate mai concludent decât transformarea prezentului în trecut, doar în ceea ce privește viitorul mai pot exista dubii. Azi știu că a existat ieri, dar nu este sigur că mâine va fi pentru toți. Chiar mă gândesc la un fel de mâine în care asociațiile literare vor fi mai sărace cu unii membri. Nu este vorba de o obsesie, dar trebuie avută în vedere media de vârstă a celor care și-au făcut de lucru cu instrumentele de scris, mai nou cu tastatura. Tineretul nu trebuie atras, nu mai este la modă „munca de lămurire”, ci doar creat condiții pentru ca ei să se simtă confortabil în atmosfera, pe care o sperăm benefică pentru toți, din cercurile și asociațiile literare. Deocamdată este greu de crezut că educația își va reveni prea curând din situația în care se află și animozitățile inerente relațiilor dintre generații, care niciodată nu au lipsit, vor fi reduse până la un minim care să permită continuitatea în condiții în care ceea ce a fost și este să nu se piardă, eventual prin aruncare în derizoriu, dar tot să nu se piardă entuziasmul și elanul care este, sau ar trebui să fie, caracteristic tinereții. Paginile revistei Surâsul Bucovinei au fost puse la dispoziție, fără discriminări de niciun fel, autori din toată lumea care au avut ceva de spus în cadrul domeniilor de interes ale revistei, au avut posibilitatea de a colabora, de asemeni a fost întinsă o mână prietenească celor aflați în curs de afirmare sau chiar debutanți. Tot în același scop s-a folosit pentru jurizarea de la concursul literar o formă care să permită accesul la podium și a numelor mai puțin cunoscute. Nu se poate afirma că au fost atinse limitele perfecțiunii, dar am dat frâu liber transparenței și ceea ce s-a votat să fie baza de calcul pentru ierarhizare. Se vede treaba că nu am reușit ceea ce ne-am dorit, adică numărul mic de participanți dă un semnal, mai bine zis lansează un semn de întrebare asupra continuării în viitor a acestui concurs. Se va analiza și o concluzie va arăta calea de urmat în anii care vor veni. Clasamentul concursului literar organizat de revista Surâsul Bucovinei în anul 2023 este:

Secțiunea Poezie: 1. Daria Dumescu; 2. Gabriela Braha Strugaru; 3. Marius Mărăcinescu. Secțiunea Epigramă: 1. Vasile Vajoga și Ioan Nitu; 2. Constantin Bidulescu; 3. Nu s-a acordat.

Creațiile premiate sunt în paginile care urmează. Mulțumim poeților care au participat și le dorim inspirație și mult succes!

 

Ioan Mugurel Sasu

(„Surâsul Bucovinei”, nr. 2 (33)/iulie 2023)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *