◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.04.2024

Asociaţia Jurnaliştilor din Kosovo, „şocată” de decizia autorităților de a suspenda licența celui mai mare post de televiziune privat

Guvernul din Kosovo a suspendat licența celui mai mare post de televiziune privat din țară din cauza unei erori de înregistrare, alarmând jurnaliştii care au acuzat partidul de guvernământ de un război deschis împotriva mass-mediei libere.

Problema a început când guvernul a declarat că a identificat probleme cu certificatul de înregistrare al postului de televiziune Klan Kosova. Stația a spus mai târziu că a rezolvat deja aceste probleme, așa cum a fost solicitat. Ministerul Comerțului și Industriei din Kosovo a declarat: „În documentele de înregistrare… municipalitățile din Republica Kosovo sunt prezentate ca orașe din Serbia, ceea ce constituie o încălcare a Constituției noastre”.

Klan Kosova a fost lansat în 2009 și a devenit în curând cel mai mare post de televiziune privat al Kosovo. Asociaţia Jurnaliştilor din Kosovo (AGK) a declarat că a fost „şocată” de decizie. Se spune că întregul proces de la început a fost motivat politic de partidul de guvernământ și de guvernul prim-ministrului Albin Kurti, potrivit EURACTIV.

„Această decizie confirmă un război deschis și fără precedent al acestui guvern împotriva presei și este un avertisment că și alte mass-media vor fi ținta”, a spus grupul.

O declarație comună a Ambasadelor Statelor Unite, Italiei, Franței, Germaniei și Marii Britanii, cunoscut sub numele de grupul Quint, și a biroului UE din Pristina și-au declarat îngrijorarea cu privire la suspendarea de către guvern a licenței Klan Kosova.

„Suntem deosebit de îngrijorați de faptul că revocarea licenței Klan Kosova este o decizie disproporționată, care va avea repercusiuni asupra pluralității mass-media din Kosovo”, a declarat grupul, într-un comunicat.

Este pentru prima dată când guvernul a închis o entitate media de când țara balcanică și-a declarat independența față de Serbia, în 2008.

Klan Kosova a declarat că va ataca verdictul în instanță. (redacția UZPR)

Foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *