◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro27.04.2024

Superstiții și Tradiții de Anul Nou în România

Anul 2019 se apropie și cu toții suntem bucuroși să întâmpinăm noul an cu mai multe speranțe, planuri de viitor și lucruri de tăiat de pe listă. Revelionul înseamnă îngroparea anului vechi și întâmpinarea Anului Nou. În acest fel, stingerea luminilor în noaptea dintre ani semnifică întunericul desăvârșit provocat de moartea divinității. Aprinderea luminilor înseamnă nașterea divinității.
Se spune că în noaptea de Anul Nou oamenii trebuie să facă cât mai mult zgomot pentru a alunga toate spiritele rele. Unii spun că dacă ții în buzunar o căpățână de usturoi, acest lucru te poate ajuta și mai tare să te ții departe de spirite rele.

O altă superstiție spune că e bine ca în ultima zi din an și în prima zi din anul următor este bine să nu aruncăm nimic din casă și să nu cheltuim bani. Mai mult decât atât, nu trebuie să rămânem cu nicio datorie pentru că altfel vom fi datori tot anul.

Tradiția spune că prima persoană care trece pragul casei în prima zi din an te va influența pe tot parcursul anului. Se zice că persoanele brunete aduc noroc, pe când cele roșcate și blonde aduc ghinion.

Conform tradiției din popor, fetele nemăritate pun în Ajunul Anului Nou un fir de busuioc într-un vas cu apă, alături de un ban și o ramură de măr. Astfel, fetele își vor visa alesul cu care urmează să se căsătorească.

Se mai spune că la miezul nopții trebuie să lăsăm ușa deschisă pentru a permite anului vechi să iasă și celui nou să pătrundă înăuntru. Colindele joacă un rol important în noaptea de Anul Nou. Cele mai populare dintre acestea sunt Plugușorul și Sorcova.

a1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *