◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro08.05.2024

„Operă pe ritmuri lăutărești”
– Teatrul Reduta, Brașov

„Operă pe ritmuri lăutărești” reprezintă un spectacol inedit și captivant, care aduce în prim-plan o simbioză încântătoare între muzică cultă și ritmurile tradiționale lăutărești, interpretate cu pasiune și virtuozitate de către  ansamblul excepțional Taraful Paul Gheorghe în interpretarea soliștilor Lăcrămioara Crihană – mezzosprană, tenorul Paul Celmare și baritonul George Băicoianu, în peisajul unor videoproiecții pline de viață și cultură. Cu o distribuție deosobită și experimentată, acest spectacol promite să fie o seară muzicală de neuitat pentru publicul prezent la Centrul Cultural Reduta din Brașov, sâmbătă, 27 aprilie, ora 18.

Lăcrămioara Crihană, mezzosoprană, este Președintele Asociației Divas, organizatorul acestui evenient cultural, Doctor în muzică, având o experiență a scenei  lirice de peste 20 de ani. Distinsa mezzosoprană va încânta publicul cu vocea sa puternică și expresivă  cu interpretări pasionale și emoționante ale unor arii și canzonete celebre, aducând un plus de profunzime și intensitate acestui spectacol inedit, captiva inimile spectatorilor cu talentul și emotiile sale remarcabile. O parte din repertoriul interpretata de mezzosprana Lăcrămioara Crihană este: Habanera (opera Carmen) – Georges Bizet, La spagnola – V.di Chiara, Mamma de C.Bixio.

Alături de ea, Paul Celmare, un tenor expresiv, de o profunzime deosebită, cu timbru spinto strălucitor, o voce puternică și caldă, va aduce un suflu nou și vibrant în interpretarea celor mai frumoase și renumite arii de operă și canzonete printre care: Nessun dorma din opera Turandot de Giacomo Puccini, La donna e mobile din opera Rigoletto de Giuseppe Verdi, canzonete precum Chitara romana – Eldo di Lazaro, Torna a Surriento de Ernesto de Curtis. Tenorul impresionează prin  abilitatea de a transmite emoție și pasiune în fiecare notă interpretată de el, în special prin registrul acut care denotă o siguranță aparte. Cu un repertoriu variat Paul Celmare va oferi un spectacol memorabil, în care muzica va atinge corzile sensibile ale inimilor spectatorilor.

Împreună cu acești doi artiști de excepție, tânărul bariton George Baicoianu, elev în clasa a XII a a Liceului de Arte „Ionel Perlea”, Slobozia din Județul Ialomița, liceu ce poartă numele marelui compozitor de lied la nivel internațional, un bariton talentat și carismatic, o voce promițătoare a României, va aduce o notă distinctivă și rafinată în interpretarea paginilor de operetă și canzonete, îmbogățind spectacolul cu o energie aparte. Baritonul George Baicoianu va aduce un plus de autenticitate și emoție în interpretarea repertoriului clasic, captivând publicul cu farmecul și talentul său.

Împreună, acești trei artiști remarcabili vor crea un spectacol memorabil și captivant, în care muzica clasică și ritmurile lăutărești se vor întâlni într-o atmosferă armonioasă și plină de viață, acompaniați de Taraful Paul Gheorghe. Printre numerele muzicale renumite expuse mai sus se vor interpreta și: O sole mio – V. di Capua, Brindisi din opera La traviata de G. Verdi, Funiculi funicula – L. Denza, Cielito lindo, Barbu lăutaru, Ciocârlia, Rapsodia română de George Enescu și alte surprize muzicale. Acești artiști vor încânta și vor impresiona publicul cu virtuozitatea și pasiunea lor pentru muzică, oferind o seară de neuitat în inima Brașovului, la Centrul Cultural Reduta, un spectacol marca Asociația Divas.

Marius Herscu/UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *