◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.04.2024

Sudul Europei atrage cu facturi mici noii „migranți ai energiei”

Criza energiei și inflația au generat un nou tip de migrație – a energiei – iar destinațiile sunt statele din sudul Europei, dar nu numai, care încearcă să-I atragă pe cei care fug de iarna grea din nord cu promisiunea unor temperature mai prietenoase și implicit cu facturi mai mici.

Potrivit Euronews, Guvernul regional al Insulelor Canare, unde temperatura medie de iarnă este de 20 de grade Celsius, a lansat încă din luna septembrie o campanie pe rețelele sociale pentru a atrage lucrători la distanță și pensionari din țări precum Marea Britanie, Germania și Suedia. „Nu este un secret pentru nimeni că aceasta va fi o iarnă de mare incertitudine economică în Europa, dar în Insulele Canare vrem să schimbăm situația”, explică Yaiza Castilla, șeful regional pentru turism, descriind insulele drept un „refugiu economic”.

Și ministrul grec al Turismului a vizitat Austria și țări din nordul Europei, precum Suedia, pentru „a transforma această criză energetică uriașă care afectează Europa într-o oportunitate”. De asemenea, Consiliul de Turism al Portugaliei a făcut campanie, iar șeful său, Luis Araujo, a declarat că așteptările pentru „turiștii de iarnă” din nordul Europei sunt „foarte pozitive”.

Datele colectate pentru Reuters de motorul de căutare pentru închiriere de case HomeToGo au arătat că, în comparație cu anul trecut, căutările din țări precum Marea Britanie, Germania și Țările de Jos au crescut cu 36%, 13% și 3% pentru cazare de iarnă în Spania, Grecia și Portugalia. Gabriel Escarrer, CEO al lanțului hotelier spaniol Melia, a declarat că oamenii își rezervă apartamente pentru două sau trei luni în această iarnă în Insulele Canare, cu o prezență notabilă a vizitatorilor scandinavi. Vizitatorii și mai mulți rezidenți permanenți sosesc, de asemenea, din Germania, care era foarte dependentă de gazul rusesc înainte de războiul din Ucraina și este îngrijorată de posibilele lipsuri generate de criza de energie din timpul iernii.

Dintre școlile care înscriu mai mulți elevi din străinătate, școala germană din Gran Canaria a primit anul acesta 40 de cereri de la studenți străini, despre care a spus că este mai mare decât în anii precedenți. Repeople, o asociație din Insulele Canare, arată că spațiul este 80% plin pentru restul iernii.

Airbnb a anunțat că numărul căutărilor pentru sejururi de iarnă în sudul Europei s-a triplat în câteva luni. (redacția UZPR)

Foto: Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *