◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

„Florida in Depth”. Studenții și jurnaliștii, într-un podcast comun care se poate auzi
în toată lumea

Un nou serial de tip podcast a fost creat de programul de jurnalism al University of South Florida și Tampa Bay Times. „Florida in Depth” analizează unele dintre cele mai importante probleme care afectează regiunea, prin interviuri cu reporterii Tampa Bay Times care acoperă poveștile de pe teren. Găzduit de profesorul de jurnalism Elliott Wiser, podcastul nu numai că oferă ascultătorilor un acces mai mare la modul în care astfel de povești se reunesc, ci oferă și abilități esențiale studenților la jurnalism: „Aspectul interesant al podcastului este oportunitatea pentru studenții noștri de a obține experiență în lumea reală. Ei produc ceva ce poate fi auzit în întreaga lume”.

Primele trei episoade ale programului au apărut, fiecare axat pe un aspect diferit al modului în care schimbările climatice afectează statul. Pentru a dezvolta fiecare episod, un student în jurnalism se întâlnește cu un reporter Tampa Bay Times, pentru a afla mai multe despre problema care va fi discutată pe podcast. Elevii efectuează apoi propriile cercetări și dezvoltă întrebări care vor fi adresate pe podcast pentru a aprofunda problema, potrivit , potrivit stpetersburg.usf.edu. „Experiența mea de lucru cu reporterul Michaela Mulligan pentru episodul nostru despre furtunile tropicale m-a ajutat să dezvolt strategii de cercetare mai bune. Am învățat mai multe despre subiect și am venit cu întrebări și le-am organizat într-un mod care să producă ceva convingător de ascultat”, a spus studentul Jordan Kalajian.

Studenții ajută, de asemenea, la programarea și coordonarea până la podcast și apoi lucrează la diferite sarcini de studio pentru a realiza produsul final. „Sper să intru în producția video la o companie de știri după absolvire și am reușit să obțin experiență prin această colaborare”, afirmă studentul Alexander Louge.

Wiser predă o clasă de seminar superior, un curs obligatoriu pentru toți studenții la jurnalism. Clasa pregătește studenții pentru găsirea unui loc de muncă după absolvire. „Florida in Depth” este disponibil pe Apple, Spotify și pe alte platforme audio majore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *