◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro27.04.2024

La Iași, în Capitala istorică a României

 ,,Memorialul 1 An. Doru Dinu Glăvan în Panteonul Presei Române”

   Acum un an, la 31 octombrie 2021, trecea fulgerător  la cele veșnice Președintele nostru Doru Dinu Glăvan, pe care, cei mai mulți dintre membrii  Filialei Iași a UZPR l-au cunoscut și chiar au colaborat cu excepționalul profesionist și lider al ziariștilor români.  Iar cei atestați pe Legea 8 s-au bucurat de soluționarea promptă a dosarelor datorită implicării neobosite în slujirea cu devotament, sinceritate și ajutor a comunității ieșene de jurnaliști.
Doru Dinu Glăvan, desi bănățean, ca și președintele Filialei, a avut o afecțiune specială pentru ziariștii ieșeni, cu care s-a întâlnit de multe ori la Cercul Militar Iași (sediul principal al activităților organizate de Filială), la Universitatea Appolonia sau la biserica Banu.
Atunci, în 2021, concomitent cu evenimentele omagiale de la București și de la Timișoara, unde își doarme somnul de veci mentorul multor jurnaliști, am organizat  și noi, la Iași, la Biserica Banu, Memorialul Doru Dinu Glăvan, care a cuprins parastasul, slujbele de pomenire, evocările celor prezenți, manifestarea fiind asigurată de câțiva membri ai Filialei, respectiv Dan Teodorescu, Jică Aionoaie, Ionel Pintilii, Benone Tiron, Cornel Mureșanu, Petronela Cotea Mihai și Președintele Filialei.
La un an de la trecerea la Domnul am organizat, sâmbătă, 29 octombrie, între orele 10.00-13.00, la Biserica Sfinților Apostoli Petru și Pavel Bărboi ,,Memorialul 1 An. Doru Dinu Glăvan în Panteonul presei române”. Am ales biserica Bărboi în acest an, ca și  biserica Banu în 2021, întrucât cele două lăcașe sfinte sunt recunoscute pentru organizarea unor frumoase activități culturale, literare și gazetărești.
Slujba  de sâmbătă a fost oficiată de un sobor de preoți în frunte cu părintele protopop Constantin Andrei, fondator de ziar parohial, binecunoscut ziariștilor ieșeni ca preot slujitor de excepție, duhovnic și misionar.
Buna desfășurare a evenimentului a fost posibilă datorită inițiativei doamnei Livia Ciupercă, enoriașă a bisericii dar și. cercetătoare a arhivelor parohiale.      Doamna  Livia Ciupercă, scriitoare, membră a Uniunii Scriitorilor din România, dar și a UZPR, a pus suflet în pregătirea celor necesare parastasului, ajutată fiind desigur de membrii Comitetului director al Filialei. În organizarea Memorialulu și susținerea materială și financiară a cheltuielilor impuse au mai contribuit următorii membri ai Filialei: Ionel Pintilii, Jică Aionoaie, Benone Tiron, Cornel Mureșanu, Ioana Nedelcu, Petronela Cotea Mihai, Aurel Hîncu și Leonard Stafie.
Părintele Constantin Andrei, Livia Ciupercă, Petronela Cotea Mihai, Grigore Radoslavescu, Ionel Pintilii, Cornel Mureșanu – fost coleg de școală primară cu Dinu Doru Glăvan la Reșița,  au evocat, în cuvinte impresionante, momente semnificative din viața și activitatea președintelui Dinu Doru Glăvan.
Participanții s-au bucurat de Mesajele primite de la alți membri ai Filialei care nu au putut fi prezenți, precum: Dan Teodorescu, Cristina Emanuela Dascălu, Elena Olariu, Vicu Merlan de la Huși, Paraschiva Abutnăriței și Dumitru Amariei de la Suceava, Camelia Căpraru de la Diaspora TV Elveția, Andreea Arsene din Danemarca. Din toate mesajele lor pe adresa Memorialului s-a văzut că și ei, la locuri îndepărtate, s-au aflat în comuniune de  Rugăciune ca Dumnezeu să îl ierte pe Doru Dinu Glăvan, pe cei dragi trecuți la Cele Veșnice, iar nouă să ne dea sănătate și puterea de a-i pomeni mereu! Iar președintelui actual al UZPR, Sorin Stanciu, precum și tuturor colegilor noștri din conducerea  UZPR, Domnul să le dea sănătatere și putere ca să-i slujească, pe mai departe, pe ziariști, cu pricepere, bunăvoire și iubire de aproapele, așa cum a făcut-o Doru Dinu Glăvan.
Și ca Bunul Dumnezeu să îl odihnească în lumină pe regretatul Doru Dinu Glăvan.
Spre veșnica Lui Pomenire!  Spre pomenirea Ei din Neam în Neam!

                Grigore Radoslavescu
               Președintele Filialei Iași

 

 

 

 

 

 

Un comentariu pentru “La Iași, în Capitala istorică a României

  1. Regret mult că nu am reușit să fiu prezentă, ocazie marcantă pentru mine de altfel, având a cunoșate multă lume și nu oarece lume… Din păcate a trebuit să fac pomenire mamei de 6 luni. Acesta este cursul vieții…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *