◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro

ÎMPREUNĂ DĂM ÎNCREDERE ȘI SPERANȚĂ ANILOR! Octombrie, luna seniorilor.

Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucuresti, în parteneriat cu Cluburile de Seniori ale Direcțiilor Generale de Asistență și Protecție a Copilului – DGASPC din sectoarele Capitalei, alături de Serviciul de Asistență și Suport pentru Persoane Adulte cu Dizabilități „Arca” va desfășura pe tot parcursul lunii octombrie un amplu program de activități dedicate celebrării Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, sărbătorită în fiecare an la data de 1 octombrie. 

Acest program va cuprinde ample campanii de informare, inaugurări de noi cluburi pentru seniori, campanie de prevenție a bolilor degenerative, Porți Deschise la cluburile de seniori din sectoarele partenere și activități culturale, artistice și sportive dedicate seniorilor bucureșteni. 

Amintim, printre altele, activităţile Centrului de Zi pentru socializare și petrecere a timpului liber „Senior Expert” din sectorul 1:

  • Inaugurarea Centrului de zi „Bunicii Comunității”. Deschiderea oficială va avea loc pe 30 septembrie 2021, începând cu ora 9.30, în prezența oficialităților din Administrația Publică Locală a Sectorului 1, a colaboratorilor de la nivelul Centrului pentru Seniori al Municipiului București (CSMB) și a Centrelor de Zi de la nivelul sectoarelor.
  • Activități de mișcare în aer liber. Centrul de zi „Bunicii Comunității” se preocupă ca beneficiarii să își mențină forma fizică şi sănătatea prin organizarea de programe de mișcare şi activități în aer liber. Totul pentru menținerea unei vieți active, independente și autonome. Activitatea se va desfășura în Parcul Kiseleff, cu sprijinul unui instructor voluntar, în data de 7 octombrie 2021, începând cu ora 10.30. Punctul de întâlnire: statuia lui Hakim Omar Khayyam, în spatele Şcolii Generale nr. 11 “Ion Heliade Rădulescu”.
  • ”Ziua porților deschise” la Centrul de Zi de socializare și petrecere a timpului liber „Senior Expert” va avea loc pe 18 octombrie 2021, începând cu ora 10.00, strada Ion Slătineanu nr. 16.

”Seniorii au fost si sunt cei mai afectați de această perioadă  grea, a pandemiei, cu care încă ne luptăm cu toții” –  a spus Alexandra Dobre, Director General CSMB. ”Trebuie să le fim alături și atât cât ne permite situația, să le oferim momente frumoase, care să le bucure sufletul și să le confere acea încredere că instituțiile publice sunt alături de ei.  Pandemia de coronavirus a înrăutățit situația persoanelor vârstnice. Izolați, speriați, singuri, mereu ancorați în tot felul de nelămuriri și temeri, seniorii așteaptă cu disperare un semn de la noi, autoritățile locale, singurii în măsură să le oferim oferim soluții. Pentru ei, neliniștea și speranța merg mână în mână. De noi depinde cum înclinăm balanța. De noi depinde ca mâine pentru ei să nu fie o utopie, ci o certitudine. Mă bucur că, alături de colegii mei de la cluburile pentru seniori am reușit să conturăm programul de activități pentru luna octombrie, luna dedicată Seniorilor bucureșteni, pe parcursul căreia vom celebra în condiții de maximă siguranță Ziua Persoanelor Vârstnice”.

Programul pune accent pe nevoile actuale ale persoanelor vârstnice, impuse de schimbările sociale survenite în contextul pandemiei COVID – 19, ținând cont totodată de provocările pe care seniorii sunt nevoiți să le depășească, de cele mai multe ori, singuri. 

Toate activitățile propuse vor încerca să deschidă noi orizonturi de comunicare, relaxare, socializare si informare pentru seniorii bucureșteni și să ofere acestora încrederea într-o comunitate puternică, în care și ei contează.

Biroul de Presă al Centrului pentru Seniori al Municipiului București

Email: contact@cs-mb.ropresa@cs-mb.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *