◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro27.04.2024

Concursul ArtIst, organizat de Asociația ASURA și UZPR. Copiii care își cunosc istoria

Un eveniment de excepție, concursul interdisciplinar cu tematică istorică ArtIst, a avut loc în 27 mai, la Școala Zăbrătău, în organizarea Asociației ASURA și a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Covasna, Muzeului Național al Carpaților Răsăriteni, Primăriei comunei Sita Buzăului.

Aflat la cea de-a III-a ediție, concursul are o pregnantă componentă istorică, aducând mesajul trecutului în actualitate într-o perioadă în care întreaga Românie și-a cinstit eroii căzuți în luptele pentru apărarea țării de-a lungul timpului. Tradițiile și îndeletnicirrile strămoșești au fost o dată în plus relevate într-un cadru actual, marile repere istorice fiind continuate în condițiile și datele contemporaneității.

Copiii care au luat parte la concurs au cinstit memoria marilor înaintași prin intermediul unor personaje pe care le-au interpretat cu emoție și candoare, cu bucuria de a se exprima pe scenă. De asemenea, concursul a implicat o secțiune scrisă. De asemenea, Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni a organizat un atelier de scris cu pana, pentru a ilustra astfel că scrisul de mână este nu doar o artă, ci și o modalitate pentru oricine de a-și personaliza mesajul și un excellent exercițiu pentru cei mici.

Membrii juriului au premiat cele mai bune lucrări ale micilor scriitori de mâine, iar publicul a aplaudat călduros scenetele interpretate cu talent de copiii care au evoluat pe scenă luându-și rolurile foarte în serios și demonstrând că, indiferent de meandrele vremurilor, școala și educația sunt pilonii de bază ai oricărei societăți și că România are nevoie de copii care să-și cunoască bine istoria.

În cadrul concursului ArtIst au fost acordate două trofee și 15 premii.

Asociația ASURA și Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România au pregătit surprize minunate tuturor participanților.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *