◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

Ghid pentru evitarea riscului juridic în relatarea jurnalistică

Inițiativa pentru Libertatea Presei Studenților de la FIRE s-a alăturat sărbătoririi studenților jurnaliști pentru Ziua Libertății Presei Studenților (23 februarie) și a lansat CanIPublishThis.com, un ghid pe care se poate face click pentru mass-media și legea Primului Amendament pentru studenții jurnalişti din SUA, în așa fel încât aceștia să știe exact ce pot publica pentru a nu risca acțiuni ulterioare în instanță.

Fie că este un citat riscant, o fotografie, o informație sensibilă sau o poveste de care cineva nu este încântat, CanIPublishThis.com este o resursă care îi ghidează pe studenții jurnaliști prin problemele asociate cu litigiile.

Cu module despre defăimare, revizuire prealabilă și reținere, proprietate intelectuală și confidențialitate, site-ul are răspunsurile despre cum să procedeze fiecare tânăr profesionist media pentru a evita riscul juridic în relatare. Inițiativa a dezvoltat un curs interactiv ca însoțitor al site-ului web, potrivit thefire.org .

De asemenea, linia telefonică 24/7 a Inițiativei este disponibilă pentru acele momente în care un student jurnalist trebuie să vorbească cu o persoană reală, chiar și în miezul nopții. Personalul va ridica telefonul de fiecre dată pentru a oferi îndrumări și a răspunde la întrebări despre problemele juridice care apar în cursul culegerii și publicării știrilor.

De asemenea, Inițiativa organizează întâlniri față în față – în perioada 8 – 11 martie, va participa la sesiuni la conferințele din primăvara 2023 ale Associated Collegiate Press și College Media Association, iar în luna iunie va organiza o Conferință de vară. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *