◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.04.2024

Schimbare radicală a vremii în această săptămâna! Care sunt zonele cele mai afectate

Meteorologii au anunțat prognoza meteo săptămâna 25 -1 iulie, precizând că vremea va fi normală în următorul interval din punct de vedere termic și vor exista precipitații consistente în regiunile intracarpatice ale teritoriului, unde se vor acumula până la 30-50 de mm.

Luni vremea va fi racoroasă în cea mai mare parte a țării, temperaturile minime urmând să coboare dimineața până spre 1-2 grade Celsius în depresiunile din estul Transilvaniei, în timp ce temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 19 și 24 de grade în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana, 23-28 de grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea și 21-26 de grade în Moldova, cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra în extremitatea nordică a regiunii.
De asemenea, în vestul, centrul și nordul țării local se vor semnala averse slabe de ploaie, însoțite răzleț și de descărcări electrice, iar vântul va sufla slab până la moderat aproape peste tot, cel mult moderat pe litoral.

Miercuri vremea va fi instabilă în cea mai mare parte a țării, pe spații relativ extinse urmând să se semnaleze averse de ploaie însoțite de descărcări electrice. Cantități de apa ceva mai însemnate (până la 15-25 de mm) se vor înregistra izolat în Moldova și în zonele montane. Vântul va suflă moderat în sud-est și slab până la moderat în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi încadrate în general între 23 și 28 de grade la nivelul întregii țări, cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra în depresiunile din estul Transilvaniei, iar cele mai ridicate în estul Luncii Dunării.

Joi activitatea ciclonica se va menține la parametri ridicați în majoritatea zonelor țării, pe spații relativ extinse urmând să cadă averse de ploaie însoțite de descărcări electrice și cu totul izolat de grindină. În nordul Carpaților Orientali cantitățile de apa așteptate a se acumula vor fi mai importante, de până la 15-20 de mm. Vântul va suflă slab în cea mai mare parte a țării, cel mult moderat în zonă litorala. Maximele termice vor urcă la prânz până spre 21-26 de grade în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana și 24-29 de grade în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova, cu cele mai scăzute valori așteptate în nordul extrem al Moldovei.
Vineri vremea se va ameliora ușor că aspect mai ales în zonele extracarpatice, unele averse slabe de ploaie urmând să mai cadă local doar în interiorul arcului carpatic. Vântul va suflă moderat în nord-vest și în sud-vest și mai mult slab în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 22 și 27 de grade în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana, 26-31 de grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea (cu cele mai ridicate valori așteptate a se înregistra în estul Luncii Dunării) și 23-28 de grade în Moldova.

În weekend instabilitatea vremii se va menține în vestul, centrul și nordul țării, unde local vor cădea averse de ploaie însoțite de descărcări electrice. Cantitățile de apa estimate a se acumula vor ajunge până la 15-20 de mm, îndeosebi în zonă Munților Apuseni. Din punct de vedere termic vremea va fi normală, cu temperaturi ce vor fi situate în general între 25 și 30 de grade Celsius la nivelul întregii țări, cu mențiunea că sâmbătă în Transilvania se pot înregistra și valori ușor mai scăzute (din pricină nebulozității), însă deopotrivă și în sud-est maximele vor fi mai ridicate duminică, datorită advecției unui aer mai cald de sorginte nord-africană.

b1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *